Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: įžuvinimo procesui trūksta skaidrumo

Žuvininkystės tarnyba žuvis ženklina savo nuožiūra ir neturi reglamentuotos žuvų ženklinimo tvarkos, todėl siūloma tarnybai priimti žuvų ženklinimo tvarką, ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi antikorupcinį vertinimą.
Mokslininkų tyrimo objektas – lašišų migracija
STT: įžuvinimo procesui trūksta skaidrumo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT, siekdama sumažinti galimą piktnaudžiavimą, siūlo skelbti detalią informaciją apie įžuvinimą Aplinkos ministerijos interneto svetainėje ir viešinti: kurie valstybiniai vandens telkiniai ir kokia žuvimi bus įžuvinami, kiek šiam tikslui skirta ir išleista Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšų bei kokie pasiekti rezultatai.

„Siekdama sustiprinti žuvų įveisimo kontrolę ir sumažinti galimybių žuvis įveisti fiktyviai ar panaudoti savo reikmėms, STT rekomenduoja nustatyti, kad įveisiant žuvis valstybiniame vandens telkinyje, kai nedalyvauja pareigūnas, turi dalyvauti bent vienas valstybės institucijos atstovas, pavyzdžiui, Aplinkos apsaugos agentūros ar kitos Aplinkos ministerijos įgaliotos institucijos pareigūnas ar vandens telkinio valdytojas. Įveisiant žuvis taip pat rekomenduojama daryti skaitmeninį vaizdo įrašą ir užfiksuoti įleidžiamų žuvų į vandens telkinį skaičių ir dalyvaujančius asmenis“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./STT: įžuvinimo procesui trūksta skaidrumo
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./STT: įžuvinimo procesui trūksta skaidrumo

STT teigia paprašiusi Žemės ūkio ir Aplinkos apsaugos ministerijas per du mėnesius informuoti, kaip atsižvelgta į pateiktus pasiūlymus.

Daugiau informacijos apie STT atliktą Žuvivaisos valstybiniuose vandens telkiniuose taisyklių antikorupcinį vertinimą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius