Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Žuvų taukai neutralizuoja greito maisto žalą

 Britų mokslininkai nustatė, kad, norint išsaugoti gerą atmintį, reikia valgyti riebią jūrų žuvį.
Britų mokslininkai nustatė, kad, norint išsaugoti gerą atmintį, reikia valgyti riebią jūrų žuvį.
Šaltinis: 15min
0
A A

Britų mokslininkai paskelbė tyrimų išvadas, kuriose teigiama, kad žuvų taukai pristabdo greito maisto poveikį žmogaus smegenims.

Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad Omega – 3 rūgštys, esančios žuvų taukuose, sugeba neutralizuoti efektą, kurį sukelia dažnas greito maisto vartojimas. Jei žmogus periodiškai valgo riebią žuvį, tai teigiamai veikia smegenų sritis, atsakingas už atmintį, gebėjimą įsisavinti žinias ir neutralizuoja žalingą riebalų poveikį smegenims.

Lengvai įsisavinami žūvų taukai padeda organizmui išsaugoti azotines medžiagas, sudarančias audinių pagrindą. Todėl žuvų taukus patariama vartoti sergant plaučių, kaulų bei liaukų tuberkulioze, jei organizmas išsekęs po sunkios ligos.

Gydytojų nuomone, žuvų taukus geriau vartoti vėsiuoju metų laiku, nes vasarą dėl aukštos oro temperatūros jie greitai apkarsta.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min