Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 08 06 /16:21

Šarūnas Jasikevičius prieš olimpinį ketvirtfinalį: „Rusai šiuo metu yra tikrai stipresni už mus“

Afrikos čempionų neįvertinę Lietuvos rinktinės krepšininkai vos skaudžiai nenudegė. „Deja, esame tokia komanda, kuri žaidžia nepastoviai“, – po išvargtos pergalės prieš Tunisą pareiškė Lietuvos rinktinės žaidėjas Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išgyvenę tikrą nervų karą – 76:63 – mūsiškiai žengė į Londono olimpinių žaidynių ketvirtfinalį. Etapą, kuriame vienos rungtynės lems, ar rinktinė kovos dėl medalio, ar dėl 5–8 vietų.

Jame Lietuva trečiadienį susitiks su Rusija, kurios šią vasarą dar neįveikė – 68:77 ir 79:101. Tiesa, abu žaisti mačai buvo draugiški.

„Aš manau, kad rusai yra patenkinti, jog reiks žaisti su mumis, – teigė Š.Jasikevičius. – Tačiau mums irgi tai palanku, nes juos pažįstame ir dažnai su jais žaidžiame.“

– Kaip vertinate rungtynes su Tunisu? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus, pelniusio 13 taškų ir atlikusio 5 rezultatyvius perdavimus.

– Pirma varžybų pusė ir antros pradžia labai prasta. Po to susitelkėme labiau, pradėjome žaisti žemu penketu. Kol kas su šia taktika sekasi geriausiai žaisti. Suaktyvinus gynybą pavyko perimti kelis kamuolius, pelnyti lengvus taškus, atsikovoti kamuolių po krepšiu. Tuomet ir palengvėjo žaidimas.

– Sunku nusiteikti žaidžiant su tokiu varžovu?

– Negali būti pasakymo „toks varžovas“. Kas čia mes jau tokie esam? Supraskite, kad reikia į viską žiūrėti realiai. Čia visi varžovai, jeigu nenusiteiksi, bus labai sunkūs. Šiandien buvo geras to įrodymas.

– Kas lėmė didelį klaidų skaičių rungtynių pradžioje. Gera varžovų gynyba?

– Greičiausiai mūsų aplaidumas, nesugebėjimas susikaupti, nes vėliau pavyko ženkliai sumažinti klaidų skaičių. Viskas buvo daug gražiau, o mes mokame ir turime taip žaisti, tik, deja, esame tokia komanda, kuri žaidžia nepastoviai.

– Ar nebuvo komandoje panikos, Tuniso rinktinei pirmaujant?

– Nežinau, bet didelės ramybės irgi nebuvo. Jeigu pralaimi Tunisui dešimčia taškų, tai, duok Dieve, kad ta panika atsirastų.

– Atsidūrėte ten, kur ir planavote – ketvirtfinalyje. Kaip vertinate būsimą varžovą?

– Rusija nugalėjo labai pajėgią Ispaniją. Aš manau, kad jie patenkinti, kad reiks žaisti su mumis. Mums irgi tai palanku, nes juos pažįstame ir dažnai su jais žaidžiame. Rusai demonstruoja gerą formą ir šiuo metu yra tikrai stipresni už mus. Tačiau jau nereiks žaisti 7 rungtynių, bus tik vienos rungtynės 40 minučių, kurias mes esame pajėgūs sužaisti gerai. Reiks susikaupti, potencialo ir talento mes turim, tik ne visada tai parodome. Turėsime žaisti solidžiai.

AFP/Scanpix nuotr./`arūnas Jasikevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius