Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 01 /18:39

Londone rasizmu kaltinamam lietuviui krepšinio sirgaliui skirta bauda, jis paleistas teismo salėje

Per Lietuvos ir Nigerijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynes Londono olimpinėse žaidynėse sulaikytam Lietuvos piliečiui vietos teismas trečiadienį skyrė baudą, jis paleistas teismo salėje, BNS patvirtino Užsienio reikalų ministerija.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai Londono olimpiadoje.
Lietuvis nacistiškai saliutavo per rungtynes / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bauda skirta dėl įžeidžiamo elgesio už tai, kad skleidė beždžionės garsus, atliko nacistinius rankų judesius ir kitus rasinės neapykantos veiksmus“, – BNS sakė ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

Pasak diplomato, Lietuvos pilietis paleistas teismo salėje. URM atstovas atsisakė įvardyti, kokio dydžio bauda skirta lietuviui.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad antradienį per rungtynes tarp Lietuvos ir Nigerijos krepšinio rinktinių policininkai sulaikė lietuvį P. L., kuris tiesiai iš olimpinės arenos buvo išvežtas į nuovadą. Anot incidento vietoje buvusių kitų Lietuvos aistruolių, fanas suimtas už tai, kad plojo aukštai iškėlęs rankas, o pareigūnams pasirodė, jog vyriškis demonstravo nacistinį pasisveikinimo gestą.

„Jis tik plojo ir daugiau nieko nedarė. Bet policininkai pareiškė, kad jis įžeidinėjo mūsiškių juodaodžius varžovus rasistiniais gestais, ir jį išsivežė“, – portalui sakė vienas iš Londone Lietuvos rinktinę palaikančių aistruolių Tomas.

Tai jau antras skandalas dėl rasistinių lietuvių išpuolių olimpinėse žaidynėse. Panašus incidentas nutiko ir per Lietuvos-Argentinos komandų susitikimą.

Lietuvio nacistinį saliutavimą nufotografavo anglų pora per sekmadienį olimpinėse žaidynėse vykusį Argentinos ir Lietuvos krepšinio rinktinių susitikimą, pranešė portalas dailymail.co.uk. Prisiartinus prie grupelės sirgalių dviems juodaodžiams apsaugos darbuotojams, vienas iš sirgalių nacistiškai pasisveikino, pakeldamas į viršų ranką. Nepaisant to, kad netoliese buvo du policininkai, niekas nesutrukdė vyriškiui, jis saliutavo tol, kol apsaugos darbuotojai pasišalino. 

Šis įvykis sukėlė prieš rasizmą kovojančių organziacijų pasipiktinimą. Jie sakė, kad vyras turėjo būti tučtuojau išvesdintas iš tribūnos, o įvykis ištirtas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius