-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 29

Vestuvininkų automobiliai Rotušės aikštėje: būti ar nebūti

Sumažinti automobilių srautus Rotušės aikštėje ir jos prieigose norintys šios Kauno dalies atstovai siūlo prie rotušės nebeleisti statyti automobilių vestuvių dalyviams. Už transporto ir eismo organizavimą mieste atsakingi valdininkai primena, kad tradicija limuzinais privažiuoti iki pat rotušės susiformavo savaime. Be to, iki šiol dėl to niekas nesiskundė.
Automobilis prie rotušės
Automobilis prie rotušės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Oficialiai visa Rotušės aikštė – pėsčiųjų zona, tad joje negali būti paliekami jokie automobiliai: tiek atvykusiųjų į Senamiestį, tiek į santuokos ceremoniją rotušėje. Tačiau iki šiol galiojo nerašyta taisyklė, kad vestuvininkų mašinoms taikoma išimtis – niekas nėra skundęsis policijai ar mums dėl to“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Dabar vestuvių sezono metu Rotušės aikštė neretai primena ne pėsčiųjų zoną, bet automobilių turgų

Anot jo, jei rotušės atstovai apsispręs, jog aikštėje negali būti vestuvių dalyvių transporto, jiems tereikės atlikti pilietišką pareigą – paskambinti į policiją:

„Jokių specialių nutarimų iš savivaldybės ar kitos institucijos nereikia: tiesiog, apie problemą reikia pranešti, nes ji paprastai išsprendžiama“.

Šią idėją palaikantis Kauno vicemeras Povilas Mačiulis įsitikinęs, jog, uždraudus vestuvių palydos mašinoms stovėti prie rotušės, santuokas čia registruojantys kauniečiai nenukentėtų.

„Senamiesčio prieigose galima daug kur palikti automobilius. Be to, galbūt susiformuotų nauja tradicija: visa palyda jaunuosius iki rotušės atlydėtų pėsčiomis. Po ceremonijos, pakeliui iki mašinų, jie galėtų sustoti prie Senamiestyje esančių objektų ir nusifotografuoti. O aikštėje nebeliktų tiek automobilių. Dabar vestuvių sezono metu Rotušės aikštė neretai primena ne pėsčiųjų zoną, bet automobilių turgų“, – sakė vicemeras.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rotuaės aikatės atstovai ieako galimybių, kaip sumažinti transporto srautus aioje miesto dalyje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rotušės aikštės atstovai ieško galimybių, kaip sumažinti transporto srautus šioje miesto dalyje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius