Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 29

Ispanija išsiuntė namo Portugaliją ir tapo paskutine ketvirtfinalio dalyve (nuotraukos, statistika, komentarai)

Europos čempionė Ispanija tapo paskutiniąja Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyksiančio 19-ojo pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio dalyve. Vicente del Bosque auklėtiniai antradienį rezultatu 1:0 (0:0) namo išsiuntė Portugalijos rinktinę.
D.Villos triumfas
Vienintelį rungtynių įvartį, jau ketvirtąjį čempionate, pelnė ispanų atakų lyderis D.Villa. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje ispanai ginklus surems su Paragvajumi, kuris kitame antradienį vykusiame aštuntfinalio mače tik po 11 metrų baudinių serijos 5:3 (0:0, 0:0) nugalėjo Japonijos rinktinę.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Ispanų ir portugalų dvikova neginčijamai bus viena karščiausių šio pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje. Dvi šalys kaimynės, FIFA reitinge užimančios vietas pačioje viršūnėje (Ispanija – 2, o Portugalija – 3), be jokios abejonės, nelinkusios nusileisti viena kitai nė per nago juodymą.

Ispanai aštuntfinalio duris pravėrė užėmę pirmą vietą H grupėje. V.del Bosque auklėtiniai čempionatą pradėjo sensacingu pralaimėjimu Šveicarijai (0:1), tačiau po to iškovojo dvi pergales iš eilės – 2:0 įveikė Hondūrą ir 2:1 palaužė Čilę.

Portugalai G grupėje nepralaimėjo nė karto, tačiau liko brazilams už nugaros. Carloso Queirozo treniruojama rinktinė dukart sužaidė be įvarčių – 0:0 su Dramblio Kaulo Krantu ir su Brazilija bei net 7:0 sutriuškino Šiaurės Korėją.
 

Ispanijos ir Portugalijos rinktinių susitikimas vyko 64,1 tūkst. vietų Keiptauno stadione „Greeb Point“. Mačo arbitras – argentinietis Hectoras Baldassi.

Dvikova prasidėjo aktyvesniais ispanų veiksmais. Itin pastebimas buvo Europos čempionų atakų lyderis Davidas Villa. Kėliniui įpusėjus žaidimas išsilygino. Pavojingas atakas kūrė ir portugalai, ir ispanai, tačiau įveikti varžovų gynybos nepavyko nė vieniems.

Kėliniui artėjant prie pabaigos žaidimo tempas sulėtėjo. Ispanai ir toliau kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį (61 proc.), tuo tarpu portugalai stengėsi žaibiškai atakuoti. Nors įvartį per pirmąsias 45 minutes stengėsi įmušti abi rinktinės, švieslentėje nuo mačo pradžios degę skaičiai nepasikeitė – 0:0.

Iš karto po pertraukos portugalai turėjo puikią progą išsiveržti į priekį. Greitos atakos smaigalyje atsidūręs puolėjas H.Almeida bandydamas perduoti kamuolį pataikė į ispanų gynėją C.Puyolį ir kryptį netikėtai pakeitęs kamuolys vos neįkrito į I.Casillaso ginamus vartus.

Sužaidus valandą labai grėsmingą progą susikūrė ir ispanai. Tik po keitimo aikštelėje pasirodęs puolėjas F.Llorente jau pirmuoju lietimu galva vos nenukreipė kamuolio į Eduardo ginamus vartus, tačiau portugalų vartininkui pavyko apsiginti.

Per kitą ataką buvo įmuštas pirmasis mačo įvartis. Ispanai trumpais gražiais perdavimais sudraskė portugalų gynybą ir akis į akį su Portugalijos rinktinės vartininku atsidūręs D.Villa pakartotiniu smūgiu nukreipė kamuolį į varžovų vartus (63 min., 1:0).

70 minutę ispanų persvaros vos nepadvigubino į puolimą atbėgęs gynėjas Sergio Ramosas, tačiau patikimai sužaidė portugalų vartininkas Eduardo – nukreipė pavojingą smūgiuotą kamuolį į užribį.

Mačo pabaigoje portugalai užgulė ispanų vartus bandydami išlyginti rezultatą ir išplėšti bent pratęsimą, tačiau jų padėtis tapo dar sudėtingesnė 89-ą minutę, kai Ricardo Costa už smūgį alkūne varžovui buvo pašalintas iš aikštės.

Nepaisant visų pastangų, pakeisti mačo rezultato portugalams nepavyko ir pergalę rezultatu 1:0 švęsdami ispanai žengė į planetos pirmenybių ketvirtfinalį, o ten susitiks su Paragvajaus rinktine.

Geriausiu mačo žaidėju buvo išrinktas Ispanijos rinktinės atakų dirigentas Xavi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius