Kemzūra: „Šių rungtynių reikšmė buvo didžiulė“ (video)

Po antrosios pergalės pasaulio čempionate Turkijoje Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra džiaugėsi galutiniu rezultatu ir tikino, kad lietuvių metikams tai buvo tiesiog juoda diena. „Sėkmė nusišypsojo mums“, – kalbėjo jis.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrose pasaulio čempionato D grupės rungtynės su Kanada lietuviai pasiekė itin sunkią pergalę rezultatu 70:68. Tik trečiojo kėlinio pabaigoje sugebėję išsiveržti, lietuviai iniciatyvos jau nebeatidavė ir į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę.

Žaidėjų komentarus apie dvikovą su Kanada rasite paspaudę čia.

Rungtynių su Kanada eigą, nuotraukas ir statistiką rasite paspaudę čia.

„Nemanau, kad buvome nenusiteikę. Sakiau, kad tai labai svarbios rungtynės, supratome, kad kanadiečiai kabinsis į kiekvienas rungtynes, kad patektų toliau, nes pirmą dvikovą jie pralaimėjo. Reikšmė šių rungtynių buvo didelė“, – sakė K.Kemzūra.

Anot jo, pradžioje varžovai pataikė daug sunkių metimų ir išmušė lietuvius iš ritmo spausdami ir kaitaliodami gynybos sistemas. „Tai mūsų pačių kaltė – per lėtai išsimesdavome kamuolį, per lėtai pereidavome vidurio liniją, lėtai grįždavome. Ne tie greičiai. Ta pati problema su atkovotais kamuoliais. Mums tai buvo viena iš tų juodų dienų. Turime gerų metikų, laisvi metė ir nepataikė – nei tritaškių, nei baudų. Reikėjo ieškoti, kaip žaisti, kai taip nesiseka“, – mintimis dalijosi treneris.

K.Kemzūra nebuvo patenkintas, kad žaidėjai metė tiek daug tritaškių: „Turėjome žaisti veržliau, atakuoti baudos aikštelėje, bet džiaugiuosi, kad pradėjome kovoti ir suderinome gynybą. Nedavėme jiems lengvai bėgti, naudingiau sužaidėme puldami ir sėkmė nusišypsojo mums.“

– Kaip pavyko pasiekti rungtynėse lūžį?
– Lūžis – suaktyvinta gynyba ir kova dėl kamuolių. Nenoriu išskirti, visi žaidėjai stengėsi. Vieniems sekėsi, kitiems nelabai. Svarbiausia – laimėjome.

– Kaip išnaudosite laisvą dieną?
– Ji mums reikalinga. Žaidėjams reikia pertraukėlės, ypač Linui Kleizai. Treneriai dirbs, o žaidėjai ilsėsis. Vakare turėsime treniruotę ir ruošimės ateinančioms rungtynėms.

– Jeigu taip žaisime su ispanais ar prancūzais, ar turime šansų laimėti?
– Kiekvienos rungtynės turi savo naują gyvenimą. Negalime lyginti. Be abejo, šios komandos nedovanos klaidų, neatkovotų kamuolių. Eisime nusiteikę kautis.

– Robertas Javtokas mėgino žaisti nepaisydamas traumos...
– Taip. Jam suleido nuskausminamųjų vaistų. Esu jam dėkingas, jis parodė charakterį. Turėsime laisvą dieną – tikiuosi jam pagerės.

– Jaučiatės tvirčiau, turėdami dvi pergales kišenėje?
– Treneris jaučiasi ramus, kai kažką pasiekia. Kol kas tiesiog džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti tas nelengvas pergales. Stengiamės abiem kojomis stovėti ant žemės. Susijaukti gali viskas bet kada.

Pirmadienį pasaulio krepšinio čempionate – pertrauka. Antradienį Lietuvos rinktinė D grupėje susigrums su titulą ginančiais ispanais, trečiadienį – su prancūzais, o ketvirtadienį – su Libano krepšininkais.

VIDEO: Kemzura po rungtyniu su kanada.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius