-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kęstutis Kemzūra: pajutome kraujo kvapą (video)

Po įspūdingos pergalės pasaulio čempionato D grupės trečiose rungtynėse su titulą ginančiais Ispanijos krepšininkais (76:73) Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra tvirtino, kad įveikti favoritais vadinamus varžovus padėjo ne tiek taktinės gudrybės, kiek nuoširdus noras laimėti.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Norėčiau, kad tai būtų finalas. Džiugu, ne kiekvieną dieną pavyksta nugalėti tokią komandą kaip Ispanijos. Didžiuojuosi savo vyrais. Jie padarė didelį darbą, – kalbėjo K.Kemzūra. – Labiausiai džiugina tai, kad suvaldėme savo emocijas, kovojome ir tai davė rezultatą. Kažkokiu momentu mes pridėjome, o varžovai prarado koncentraciją. Be abejonės, sirgaliai buvo fantastiški. Palaikykite mus ir toliau.“

– Kas pasikeitė po didžiosios pertraukos?
– Turėjome problemų su Marco Gasoliu, nekontroliuodavome tempo. Kai ši komanda pradeda bėgti ir mesti, ją sustabdyti būna sunku. Pakoregavome šiek tiek gynybą, bet visa taktika nebuvo svarbu. Viskas buvo čia (rodo į širdį (aut.p.). Buvo įdėta labai daug širdies. Džiugina, kad laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, pelnėme daugiau taškų pasinaudodami varžovų klaidomis. Sustabdėme jų greitą puolimą. Tai esminiai dalykai. Tuomet viskas keičiasi. Pabaigą sužaidėme sėkmingiau.

– Kokį įspūdį palieka Mantas Kalnietis?
– Jis šaunuolis. Visas rungtynes išlaikė tempą, buvo aktyvus. Jis žymiau geriau susitvarkė su Ricky Rubio. Pastarasis nepridarė mums tiek nemalonumų, kiek ankstesnėse rungtynėse. Aišku, kartais gynėjai pamesdavo savo varžovus, bet tai tik atskiri momentai. Vėl susitelkdavome ir surasdavome būdų, kai apsiginti.

– Tai didžiausia pergalė jūsų karjeroje?
– Ji labai maloni. Pergalė grupės rungtynėse nėra finalas ar laimėtas čempionatas. Rinktinėje neturėjau tokių pergalių.

– Ispanai susilpnėjo ar mūsų šalies rinktinė sustiprėjo nuo kontrolinių rungtynių?
– Kontrolinės rungtynės yra kontrolinės. Neveikia toks psichologinis spaudimas, nežaidžia namie. Mes Izmire turėjome pranašumą. Mums buvo naudingiau žaisti tas dvejas kontrolines rungtynes – daug ko pasimokėme. Mačiau, kaip vyrai pyko ant savęs, kai dukart pralaimėjome. Viskas į gera.

– Ar nesubyrės komandos žaidimas po tokios pergalės? Kaip užtikrinsite, kad taip neatsitiktų?
– Nesu draudimo kompanija. Vyrai patys kalba – džiaugiamės, bet euforijos nėra. Emocijas reikia išreikšti, bet artėja kita diena. Tikiu, kad pajutome kraujo kvapą.

– Ką galėtumėt pasakyti apie kitą varžovą prancūzus. Ar tai dar sudėtingesnis varžovas?
– Lengvų rungtynių nėra. Mes ne ispanai ar amerikiečiai. Mes – paprasti vyrukai iš Lietuvos, bet trokštantys pergalės ir sunkiai dirbantys. Prancūzai neteko ryškiausių žvaigždžių, bet jie labai atletiški, naudoja daug keitimų, gali bėgti, subalansuota ekipa. Nebus paprasta, nes prancūzai žaidžia kietą, fizišką žaidimą.

Lietuvos ir Ispanijos rungtynių eigą, statistiką, grupės lentelę rasite paspaudę čia.

VIDEO: 15min.lt: Kemzura po pergales pries Ispanija 08 31.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius