-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 21

Brangiausiame EPT Maltos turnyre triumfavo ir 572 tūkst. eurų pelnė Lenkijos atstovas

Europos pokerio turo (EPT) Maltos festivalyje paaiškėjo 25 500 eurų įpirkos specialaus „High Roller“ turnyro čempionas. Juo tapo Lenkijai atstovaujantis Dzimitry Urbanovichius, kuris lemiamoje dvikovoje palaužė finalą lyderio pozicijoje pradėjusį Connorą Drinaną.
Dzimitry Urbanovichius su draugais / PokerStars.net nuotr.
Dzimitry Urbanovichius su draugais / PokerStars.net nuotr.

Viso šiame turnyre žaidėjai įpirką paklojo 88 kartus, tad prizinis fondas išaugo iki beveik dviejų milijonų eurų ir jį išsidalino 13 pajėgiausių varžybų dalyvių. Apie kovą iki finalo galite skaityti mūsų vakarykštėje apžvalgoje.

Vakar aštuoni finalininkai stojo į kovą dėl titulo ir šešiaženklių apdovanojimų. Lyderio pozicijoje žengė amerikietis Connoras Drinanas, o jo artimiausias persekiotojas buvo kita JAV pokerio žvaigždė Dani Sternas. Visgi, sėkmingiausiai finišuoti pavyko trečioje vietoje turnyrą pradėjusiam Dzimitry Urbanovichui iš Lenkijos.

Būtent būsimasis nugalėtojas laimėjęs monetos metimą pasirūpino tuo, kad 8 vietoje pasitrauktų EPT čempionas ir „High Roller“ specialistas iš Vokietijos Martinas Fingeris. Kita Lenkijos žaidėjo auka tapo Kanados pokerio žvaigždė Samas Greenwoodas. Amerikietis su damomis pirmavo prieš varžovo tūzą ir devynakę, tačiau Fortūna buvo D. Urbanovichiaus pusėje – ant stalo atsivertusios dar dvi devynakės užbaigė S. Greenwoodo kelionę 7 vietoje. Šeštas turnyrą baigė kitas Lenkijos atstovas Piotras Franczakas, kuris su triakėmis įvažiavo į C. Drinano karalius. Penktoji vieta atiteko D. Sternui, kuris pralaimėjo monetos metimą prieš Dani Dvoressą. Turbūt niekas taip nedžiūgavo dėl visų šių kritimų, kaip mažiausiai žetonų į finalą atsinešęs trečias amerikietis Nickas Petrangelo. Visgi, išsilaikyti jam pavyko tik iki ketvirtos pozicijos, kurioje jį nokautavo C. Drinanas. Surizikavęs visais žetonais su vienspalviais valetu bei dešimtake N. Petrangelo nenudžiugo, kai C. Drinanas atvertė vienspalves damą ir dešimtakę, o ant stalo pasirodžiusi dama nebepaliko neatsakytų klausimų.

Likus trims žaidėjams pirmavo C. Drinanas, D. Urbanovichius taip pat nesiskundė privalomųjų statymų kiekiu, tuo tarpu D. Dvoressas gan stipriai atsiliko. Jam bronzinį medalį užtikrino Lenkijos atstovas, kuris atsakė į sustūmimą su tūzu ir triake ir buvo teisus, nes D. Dvoressas laikė vienspalvius valetą bei devynakę ir pagalbos bendrose kortose nesulaukė.

Visgi, dvikovos pradžioje pranašumą turėjo C. Drinanas. Prieš jį stovėjo2,7 milijono žetonų pilis, o D. Urbanovichiaus sąskaitoje buvo 1,7 milijono. Tačiau netrukus situacija pasikeitė, kai didžiuliame banke pagavęs eilę į lyderio poziciją išsiveržė Lenkijos žaidėjas. Pagavęs bangą jis ėmė spausti amerikietį ir po kurio laiko pastarajam liko vos 13 privalomųjų statymų. C. Drinanas kartą dar pasidvigubino, tačiau atsitiesti nebesugebėjo. Viskas baigėsi, kai JAV žaidėjo devynakės atsitrenkė į D. Urbanovichiaus dešimtakių porą.

Finalininkų prizai:
1. Dzmitry Urbanovichius (Lenkija) – €572,300
2. Connoras Drinanas (JAV) – €397,800
3. Danielis Dvoressas (Kanada) – €263,000
4. Nickas Petrangelo (JAV) – €205,900
5. Dani Sternas (JAV) – €166,000
6. Piotras Franczakas (Lenkija) – €129,400
7. Samas Greenwoodas (Kanada) – €102,400
8. Martinas Fingeris (Vokietija) – €79,800

Paraleliai „High Roller“ turnyro finalui vakar vyko ir Italijos pokerio turo (IPT) pagrindinio turnyro antroji diena, kurios pabaigoje į lyderių tarpą išsiveržė Stepas Tindžiulis, o viso kovą tęsia 4 Lietuvos atstovai. Apie svarbiausius IPT įvykius skaitykite mūsų kiek anksčiau publikuotoje apžvalgoje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius