-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 16

Vladas Tamašauskas triumfavo UKIPT Dubline ir pelnė beveik 177 tūkstančius eurų

Europos pokerio turo (EPT) Dublino festivalis lietuviams prasidėjo pergalinga nata. 21 metų vilnietis Vladas Tamašauskas įveikė daugiau nei tūkstantį priešininkų ir triumfavo Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT) pagrindiniame turnyre, pelnydamas 176 900 eurų pagrindinį prizą.
Vladas Tamašauskas / pokerstarsblog.net nuotr.
Vladas Tamašauskas / pokerstarsblog.net nuotr.

UKIPT Dublino 1100 eurų įpirkos pagrindiniame turnyre startavo 1002 žaidėjai, tarp kurių buvo 10 lietuvių. Trys mūsiškiai pasiekė antrąją dieną ir Vladas Tamašauskas jos starte buvo tarp lyderių. Karolis Ananevas krito dar iki prizų dalybų, o Vladas Burneikis pelnė 37 vietą (3655 eurų), tuo tarpu V. Tamašauskas užtikrintai nužengė iki pat finalo.

Vakar vykusios finalinės dienos starte mūsiškis su 4,255 milijono užėmė 3 poziciją, tačiau nuo lyderio jį skyrė vos porą privalomųjų statymų.

Finalas prasidėjo brito Marco Foggino kritimu, bet tada žaidimas užsidarė ir kito žaidėjo pasitraukimo reikėjo laukti net pustrečios valandos. 7 vietą pelnė Jelcidesas Monteiro, o visai netrukus Quentinas Dellis atsisveikino 6 pozicijoje ir tuo pasirūpino lietuvis. V. Tamašauskas mažojo privalomojo statymo (SB) pozicijoje sustūmė viską su K3, nes didįjį privalomąjį statymą (BB) padėjęs Belgijos atstovas turėjo nedaug žetonų. Pastarasis radęs aštuonakes atsakė, tačiau bendrose kortose atsivertęs karalius pergalę padovanojo lietuviui. Jis nemažino tempo ir 5 vietoje nokautavo Samuelį Vousdeną iš Suomijos. V. Tamašauskas su būgnų A7 atsilaikė prieš 10BB turėjusio oponento būgnų Q8.

Viena svarbiausių turnyro partijų buvo sužaista likus 4 žaidėjams. V. Tamašauskas atidarė banką su dviem tūzais, Markas Reilly su KJ permušė, o Dave'as Pollockas atliko pakartotinį permušimą su AQ. Mūsiškis sudėjo viską, gavo atsakymą ir atsilaikęs pakilo net iki 13,1 milijono – daugiau nei pusės visų žaidime esančių žetonų.

Toliau viskas ėjosi kaip per sviestą. Mūsiškis pasirūpino tuo, kad dienos starto lyderis Adalsteinnas Karlssonas atsisveikintų 4 vietoje. Priešininkas sustūmė viską su Q8, o aštuonakes radęs lietuvis atsakė ir dominavo prieš varžovą. Flope pasirodė dama, suteikusi islandui pranašumą, tačiau turne atsivertė paskutinioji aštuonakė ir lietuvis į savo kolekciją įsirašė dar vieną skalpą.

Airis Markas Reilly nudžiugo sulaukęs tūzų poros, tačiau sėkmė neapleido V. Tamašausko – jis su JT flope pagavo dvi poras ir akimirksniu atsakė, kai priešininkas pasiūlė rizikuoti visais žetonais. Likusios kortos priešininko neišgelbėjo, tad jis turėjo pasitenkinti bronza.

Lemtingą dvikovą prieš kitą šeimininkų atstovą Dave'ą Pollocką mūsiškis pradėjo turėdamas triuškinančią persvarą – 21,4 milijono prieš oponento 3,58 milijono. Tačiau akistata nebuvo lengva ir truko beveik valandą. Mažos variacijos taktiką pasirinkęs V. Tamašauskas kantriai kovojo su nevengiančiu sustumti daugiau nei yra banke oponentu, kol galų gale sulaukė savo šanso.

Paskutinėje partijoje lietuvis pakėlė statymus iki 550 tūkstančių su T5, o priešininkas turėdamas 6 milijonus žetonų tik atsakė su A4. Flopas 955 mūsiškiui atnešė tripsus, jis pratęsė dar 500 tūkstančių žetonų statymu ir akimirksniu atsakė į didžiulį varžovo sustūmimą. Turne pasirodžius aštuonakei tapo aišku, kad UKIPT Dublino čempionu tapo Lietuvos atstovas.

UKIPT Dublino pagrindinio turnyro finalininkų prizai:
1. Vladas Tamašauskas (Lietuva) – €176,900;
2. Dave;as Pollockas (Airija) – €107,010;
3. Markas Reilly (Airija) – €75,230;
4. Adalsteinnas Karlssonas (Islandija) – €56,470;
5. Samuelis Vousdenas (Suomija) – €43,440;   
6. Quentinas Dellis (Belgija) – €31,880;
7. Jelcidesas Monteiro (Luksemburgas) – €23,520;
8. Marcas Fogginas (Didžioji Britanija) – € 16,840.

Tuo tarpu dabar pagrindinę areną perima 5300 eurų įpirkos EPT Dublino pagrindinis turnyras, kuriame jau sužaistos abi startinės dienos. Kiek vėliau pakviesime skaityti 1B dienos apžvalgą, o nuo 14 valandos pakviesime stebėti tiesioginę transliaciją iš EPT Dublino pagrindinio turnyro antrosios dienos, kur kovos ir keli Lietuvos atstovai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius