Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03

Andriaus Bielskio WSOP blogas: pirmas startas – pirmas patekimas tarp prizininkų

Kviečiame skaityti jau trečiąjį pokerio profesionalo Andriaus Bielskio blogo įrašą apie patirtis iš Las Vegase vykstančios Pasaulio pokerio serijos (WSOP) kovų. Trečioje blogo dalyje jis pasakoja apie antrąją rekordinio „The Colossus“ turnyro dieną ir patekimą į prizininkų sąrašą, o taip pat serijos užkulisius.
Andrius Bielskis
Andrius Bielskis / PokerStars.net

WSOP penktuoju numeriu pažymėtas turnyras „The Colossus“ – 565 dolerių įpirkos beribio Holdem pokerio varžybos, sutraukusios net 22 374 žaidėjus ir tapusios didžiausiu visų laikų gyvo pokerio turnyru. Praeitą Andriaus įrašą apie „The Colossus“ turnyro pirmąją dieną galite rasti čia, o dabar – pasakojimas apie antrąjį etapą iš pirmų lūpų:

Antra „The Colossus“ diena. Apskritai patekimas į antrą dieną bet kuriame pokerio turnyre sukelia papildomų emocijų – tu jau esi nugalėjęs didelę dalį žaidėjų, paprastai jau netoli yra ir piniginiai prizai, kyla viltys ir noras pasirodyti kuo geriau dar labiau sustiprėja. Su tokiomis nuotaikomis pabudau ir aš. Susirašėme su Matu (red. past.: Matas Cimbolas) ir sutarėme prieš turnyrą kartu papietauti.

Susitikome „Aria“ kazino esančiame „pube“. Aš bandžiau „Fish&chips“, Matas pasiėmė burgerį. Maistas buvo skanus, na bet porcijų dydis, tai sunkiai įsivaizduojamas (red. past.:  šypsosi). Jau, sakykim, burgerio dydis – turbūt bent dvigubai didesnis už Lietuvoje patiekiamus burgerius, o dar gauni ir kibirą bulvių. Su mano patiekalu buvo tas pats. Aišku, kad įveikti juos neturėjome šansų nei vienas, bet buvo tikrai labai skanu.

Matas papasakojo savo nuotykius iš išvakarėse buvusio vakarėlio su anglų žaidėjais, bet, kaip sako patarlė – „What happens in Vegas, stays in Vegas“ („Kas įvyksta Vegase, tas lieka Vegase“). Patraukėme į „RIO“, nes turnyras buvo jau visai ant nosies. Net ir čia Matas turėjo kuo nustebinti – traukiame per VIP įėjimą, kurio kodą Matas gavo iš Kevino McPhee. Žodžiu, vaikinas sukasi kaip reikalas (red. past.:  šypsosi). Vis patraukiame vienas kitą per dantį, kad jis per dvi dienas sužinojo apie WSOP virtuvę daugiau, nei aš būdamas čia antrus metus.

Taigi, „The Colossus“ antra diena. Mano situacija prieš startą atrodė tvirta ir kažkaip neabejojau, kad bent jau piniginius prizus turėčiau pasiekti. Na, bet pokeris tuo ir įdomus, kad čia situacijos gali keistis greitai ir iš favoritų atsidurti autsaiderių gretose nėra nieko nuostabaus. Startavau su 48 600 žetonų, kas buvo daugiau nei 40 privalomųjų  statymų. Stalas atrodė neblogas, nors prie jo ir žaidė 2 žaidėjai, turintys daugiau nei 500 tūkst. dolerių, laimėtų gyvuose turnyruose. Bet abu buvo vyresnio amžiaus ir gana pasyvus. Taip pat prie stalo buvo masyvus žetonų lyderis. Nors ir matėsi, kad jis yra labai silpnas žaidėjas, bet jam viskas sekasi ir net per kelias pirmas rankas pasikėlė nuo turėtų 125 tūkstančių iki 200 tūkst. žetonų.

Į antrą dieną pateko beveik 3500 žaidėjų, bet net pradėjus žaisti antrą dieną nebuvo aišku kiek dalyvių pateks į pinigus. Organizatoriai informavo, kad tai paskelbs artimiausiu metu, o žaidėjai tuo metu byrėjo kaip lapai rudenį. Man pradžia visai nesiklostė ir nukritau iki jau gana pavojingos 30 tūkstančių žetonų ribos. Išardė mūsų stalą, perkėlė prie kito, bet ir naują išardė gana greitai – kol, pagaliau, visi žaidėjai atsidūrė vienoje salėje. Organizatoriai paskelbė, kad liko 2600 žaidėjų, o prizus iškovos 2241 žaidėjas. Ir tuo pačiu buvo paskelbti visi išmokėjimai – žinia, kad daugiau nei 11 milijonų dolerių priziniame fonde turinčio turnyro nugalėtojas gaus tik  apie 640 tūkst. dolerių, buvo sutikta labai kontraversiškai. Akivaizdu, kad pritariančių tokiam sprendimui buvo labai mažai, o organizatorių pasiteisinimai nieko neįtikino. Pirmai vietai skirta mažiau nei 6% prizinio fondo, kai paprastai ta suma siekia 10-20% (priklausomai nuo turnyro dydžio). Na, bet iki pirmos vietos dar toli.

Paskelbus kiek žaidėjų pateks į pinigus žaidimas pastebimai sulėtėjo, daug kas norėjo bet kokia kaina pasiekti prizines vietas, o man kuo puikiausiai pavyko tuo naudotis ir rinkau vieną banką po kito be jokio pasipriešinimo, taip smarkiai gerindamas savo situaciją. Likus 2246 žaidėjams pradėjome žaisti „Hand-by-hand“ (red. past.:  vienodas partijų kiekis prie visų stalų), kuris truko lygiai 1 ranką ir visi visus jau sveikino pasiekus apmokamas vietas. Apsidžiaugiau ir aš, kad pirmas serijos turnyras – sėkmingas ir pasiektos apmokamos vietos, bet tuo pačiu tikėjausi, kad tai tik ilgo kelio pradžia, nes turėjau apie 87 tūkst. žetonų, kas sudarė daugiau nei 40 privalomųjų statymų. Bet, deja, čia atėjo lemiama ranka.

Vidurinėje pozicijoje pakėliau statymus iki 4000 su vienspalvėmis dama ir dešimtake, stalo lyderis atsakė, o žaidėjas didžiojo privalomojo statymo pozicijoje sustūmė paskutinius 8700. Izoliavau kėlimu iki 18 tūkst., bet vis tiek gavau atsakymą iš lyderio. Flope pasirodė dama, valetas ir triakė su dviem kryžiais. Dėl šalutinio banko pastačiau 13 tūkst., oponentas atsakė. Turne pasirodė karalius. Pastačiau dar 22 tūkst., gavau sustūmimą ir nebeliko ką daryti. Atsakiau ir pamačiau blogas naujienas – tūzą ir dešimtakę (be kryžių). Riveryje tūzas neatsivertė. Tai buvo maždaug 180 tūkst. žetonų bankas, kuris man būtų leidęs jaustis labai tvirtai. Na, bet tai yra pokeris – nieko nepadarysi. Matas krito kitoje rankoje iškart už manęs, bet užėmė 100 vietų aukštesnę poziciją („The Colossus“ 2 dienos apžvalga). Taigi, jei kažkas lažinotės „Tonybet“, kuris iš mūsų daugiau kartų pateks į apmokamas vietas, neturite ko džiaugtis, nes rezultatas kol kas yra 1-1 (red. past.:  šypsosi).

Nusprendėme pakilti į ant „RIO“ stogo esantį barą. Ten padarėme keletą nuotraukų ir patraukėme namo.

asm. archyvo nuotr./Andrius Bielskis
asm. archyvo nuotr./Andrius Bielskis



Kitą dieną vyko banko limito Holdem pokerio 1500 dolerių įpirkos turnyras, kurį vis tik nusprendžiau sužaisti. Gavęs stalą apsidžiaugiau, nes buvau pats jauniausias. Deja, bet po kaire turėjau Lauryną Levinską EPT Prahos „High Roller“ turnyre nugalėjusį Andrejų Zaičenko. Turnyras nesusiklostė ir, pralaimėjęs didžiulį banką su abigaliu pirkimu į eilę tam pačiam A. Zaičenko,  turėjau pasitraukti iš kovos.

Toliau visą dieną žaidžiau grynųjų pinigų žaidimus, kurie čia turi ypatingos vertės. Vakare dar sutikau Kristijoną Andrulį, kuris irgi atvyko žaisti šio turnyro, ir Matą, kuris registravosi į satelitą. Daugiau nieko įdomaus nenuveikiau – pavalgiau ir gana anksti nuėjau miegoti. Antradienį buvo ramesnė diena, nes vyko tik 10 tūkst. dolerių įpirkos dvikovų turnyras, kuriame nežaidžiau. Tad diena skirta poilsiui su trupučiu grynųjų pinigų žaidimų. Kitas startas trečiadienį – 1500 dolerių įpirkos šešiaviečių stalų turnyre. Tai, matyt, daugiau naujienų bus po jo.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius