Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

Andrius Bielskis WSOP aštuonviečių stalų turnyre pelnė 5 vietą ir 115 tūkst. dolerių

Lietuvos pokerio mėgėjai naktį iš šeštadienio į sekmadienį užgniaužę kvapą stebėjo tiesioginę transliaciją iš Las Vegaso, kur vyksta Pasaulio pokerio serijos (WSOP) festivalis. Prestižiniame 5000 dolerių įpirkos aštuonviečių stalų beribio Holdem turnyre finalą pasiekė ir tarp pokerio žvaigždžių dėl didžiųjų prizų kovojo ir lietuvis Andrius Bielskis.
Andrius Bielskis
Andrius Bielskis / Wsop.com nuotr.

493 žaidėjai nutarė išmėginti jėgas 25 numeriu WSOP tvarkaraštyje pažymėtame aštuonviečių stalų turnyre. Pirmąją dieną sėkmingai įveikė ne tik A. Bielskis, bet ir Kristijonas Andrulis. Abu mūsiškiai antrą etapą pradėję su gan nedideliais žetonų kiekiais dienos pradžioje sugebėjo atsitiesti. Deja, K. Andrulis krito visai netoli prizinių vietų, tai į trečią dieną tarp 23 pajėgiausių žaidėjų prasibrovė tik vienas mūsiškis. Apie tai, kaip viskas klostėsi iki jos starto savo paskutiniame blogo įraše pasakojo ir pats A. Bielskis. Trečią etapą pradėjęs su 16 pagal dydį žetonų bokštu (apie 25 privalomuosius statymus) lietuvis sugebėjo atsitiesti ir prasibrauti į finalą.

Septintą pagal dydį žetonų krūvelę į finalinę dieną persikėlęs tautietis nekeitė savo strategijos – žaidė daug kantrybės reikalaujantį uždarą pokerį. Pačioje finalo pradžioje baigėsi amerikiečio Dano O'Brieno pasirodymas, kai su su vienspalviais tūzu ir dama neįveikė Jonathano Little'o dešimtakių. Netrukus A. Bielskis ankstyvoje pozicijoje atidarė banką su aštuonakėmis, tačiau jas išmetė, kai Dominikas Nitsche sustūmė visus žetonus. Lietuvis nežinojo, kad Vokietijos pokerio žvaigždė laikė identišką kombinaciją. Mūsiškis smuktelėjo į paskutinę vietą pagal žetonus, bet netrukus žetonų lyderiui Pierre'ui Milanui pakėlus statymus lietuvis sustūmė viską su vienspalviais KJ ir pasiėmęs banką be kovos kiek pataisė savo padėtį.

Septintas su turnyru atsisveikino trigubas Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionas Anthony Zinno. Jo turnyro gyvybė užgeso, kai su vienspalviais AK jis atsitrenkė į Jonathano Jaffe karalius. Galbūt kiek netikėtai šeštas krito pokerio strategijos knygų autorius J. Little, kuris pačioje finalo pradžioje net buvo išsiveržęs į lyderio poziciją. Vėliau kiek nukraujavęs J. Little'as sudėjo visus žetonus su pora valetų prieš itin agresyviai žaidusio Jonathano Jaffe vienspalvius tūzą ir karalių. Įdomu tai, kad abiejų žaidėjų žetonų kiekiai buvo praktiškai identiški. Flopas KKT akivaizdžiu favoritu padarė J. Jaffe ir nors turnas 9 dar suteikė J. Little'ui vilčių surinkti eilę, bet riveris netiko.

Tuo tarpu D. Nitsche buvo tapęs akivaidžiu autsaideriu, tačiau porąsyk pasidvigubino (su penkakėmis prieš A4 ir su AQ prieš JJ) bei ženkliai pagerino savo situaciją, vėl prilipdydamas autsaiderio etiketę lietuviui. A. Bielskis vylėsi pasidvigubinti, kai sustūmė viską su dviem tūzais ir gavo atsakymą iš J. Jaffe. Tačiau oponentas atvertė kitus du tūzus. Flope vertėsi dvi širdys, turne – trečia ir širdžių tūzą laikęs mūsiškis turėjo šansų laimėti šį banką, tačiau riveris netiko, tad jis buvo padalintas pusiau.

Tuo tarpu atrodė, kad A. Bielskis gali pergyventi ir dar vieną priešininką. Didžiuliame banke susikirto pirmaujantis prancūzas P. Milanas ir antras pagal žetonus žengiantis J. Jaffe. Pastarasis turne pagavo dvi aukščiausias poras, bet jo priešininkas jau nuo flopo laikė setą. Visgi, tarsi vedinas nuojautos, J. Jaffe šį banką sužaidė pasyviau ir išsaugojo apie pusę žetonų, tuo tarpu P. Milano lyderystė tapo dominuojančia.

Penkių žaidėjų kova tęsėsi kurį laiką. Deja, būtent lietuvio atsisveikinimas nutraukė kritimų štilių. Lemtingoje partijoje mūsiškis su vienspalviais tūzu ir dama stojo į akistatą prieš D. Nitsche dešimtakes. K53 flopas mūsiškiui neprilipo, bet turnas 2 davė dar ir pirkimą į eilę, tad A. Bielskiui riveryje atsivertę tūzas, dama arba keturakė būtų užtikrinę pergalę. Deja, Riveryje krito dar viena dviakė ir mūsiškio odisėja baigėsi 5 pozicijoje. Už šį įspūdingą pasirodymą A. Bielskis pelnė 115 507 dolerių prizą.

Atrodė, kad lietuvio kritimas pralaužė ledus – maždaug tuzinu partijų vėliau žaidimą baigė J. Jaffe (su Q9 įvažiavęs į Jeffrey Tomlinsono KK), o po to ginklus sudėjo ir D. Nitsche. Vokietis paskutinius žetonus mažojo privalomojo statymo pozicijoje sustūmė su J6, o P. Milanas pamąstęs atsakė su K8. Ant stalo pasirodęs karalius užbaigė vokiečio kančias.

Prasidedant dvikovai viskas atrodė aišku – patyręs Prancūzijos pokerio meistras ir WSOP apyrankės savininkas P. Milanas turėjo dvigubai daugiau žetonų už 33 tūkst. dolerių iki šiol per visą savo karjerą laimėjusį pokerio mėgėją J. Tomlinsoną iš Floridos. Tačiau iš tiesų viskas nebuvo taip paprasta. Permaininga dvikova truko net keturias valandas. Nors P. Milanas vienu metu buvo net peržengęs 10 milijonų žetonų ribą, o jo oponentas tuo metu teturėjo vos 2,3 milijono, visgi prancūzas nesugebėjo išsaugoti savo įtvirtinimų. Pirmiausiai šeimininkų atstovas su valetais pasidvigubino prieš AK, o tuomet, įjungęs naują bėgį, vidutiniais bankais amerikietis perėmė iniciatyvą ir prasidedant 33 turnyro lygiui jau pats pirmavo su dviguba persvara. Viskas baigėsi, kai P. Milanas sustūmė paskutinius 2,65 milijono žetonų su karaliumi ir devynake. Beveik dešimt milijonų tuo metu turėjęs J. Tomlinsonas akimirksniu atsakė ir atvertė du tūzus. Raketos atsilaikė ir šį įspūdingą turnyrą laimėjo vienintelis finale kovojęs mėgėjas.

WSOP Nr. $25 $5,000 8-Max turnyro finalininkų prizai:

1. Jeffrey Tomlinson (JAV) – $567,724
2. Pierre'as Milanas (Prancūzija) – $350,994
3. Dominikas Nitsche (Vokietija) – $220,657
4. Jonathanas Jaffe (JAV) – $158,373
5. Andrius Bielskis (Lietuva) – $115,507
6. Jonathanas Little (JAV) – $85,616
7. Anthony Zinno (JAV) – $64,484
8. Danas O'Brienas (JAV) – $49,331

Tai jau antrasis lietuvių pasiektas šių metų WSOP turnyrų finalas. Lygiai prieš savaitę Kristijonas Andrulis varžėsi neeilinio stiprumo banko limito Holdem čempionato finale.

Beje, A. Bielskis po keturių dienų maratono ir solidaus pasiekimo šiame turnyre neskubėjo ilsėtis. Jis pasinaudojęs vėlyvos registracijos galimybe be jokios pertraukos šoko į 1500 dolerių įpirkos WSOP „Monster Stack“  turnyro veiksmą ir sugebėjo tapti didžiausią žetonų kiekį į antrąją dieną persikėlusiu lietuviu. Šiąnakt vykusio „Monster Stack“ antrojo etapo apžvalgą mūsų portale rasite kiek vėliau.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius