Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote savo vidutinę kūno temperatūrą? Kuo tai naudinga per pandemiją ir kada reikia sunerimti

Įsibėgėjus peršalimo ligų sezonui, gali kilti noras matuotis kūno temperatūrą dažniau, negu buvome įpratę. Ramybės neatneša ir faktas, kad vienas iš pasaulį krečiančio viruso simptomų – pakilusi temperatūra. Tam, kad nekiltų panika, išvydus vos truputį didesnius skaičius nei vidutinė nustatyta žmogaus temperatūra, labai svarbu žinoti, kokia yra įprasta konkrečiai jums.
Temperatūra
Temperatūra / Flickr.com

37 laipsnius perkopę termometro rodikliai gali kelti nerimą, tačiau ne viskas taip paprasta. Medikų teigimu, yra daugybė faktorių ir aplinkos veiksnių, galinčių lemti ne tik vidutinę, bet ir pakilusią ar nukritusią žmogaus temperatūrą.

Kas, be ligos, lemia kūno temperatūros pokyčius

Aukštadvario pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė, šeimos gydytoja Jurga Dūdienė teigia, kad vidutinė kūno temperatūra – 36,6 negali būti taikoma kiekvienam žmogui. Pavyzdžiui, moters menstruacinio ciklo metu temperatūra svyruoja, priklausomai nuo ciklo dienos. Antroje jo pusėje temperatūra dažniausiai šiek tiek didesnė ir net 37 laipsnių gali būti laikoma visiškai normalia.

Taip pat visų žmonių temperatūra rytais būna žemesnė nei vakarais, o pamatuota iškart po sporto – aukštesnė negu ramybės būsenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius