-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 05 /13:53

Dėl Seimo nario mandato neapsisprendžiantis Eugenijus Gentvilas: „Neprašysiu sesers palikti mane poste“

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovo pareigas beveik 3,5 metų ėjęs Eugenijus Gentvilas kitą savaitę ketina pranešti savo sprendimą dėl darbo Seime.
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius E.Gentvilas teigė, kad jūra valstybės biudžetui duoda nemenkus pinigus.
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius E.Gentvilas / G.Kubiliūtės nuotr.

 E.Gentvilas į Seimą pateko su Liberalų sąjūdžio partija. Buvęs europarlamentaras sąraše buvo 6, tačiau rinkėjų valia jis pakilo į 3 poziciją.

Socialdemokratams ėmus dėlioti būsimos Vyriausybės dėlionę, ėmė klibėti ir E.Gentvilo kėdė. Tačiau politikas kol kas dar neapsisprendė, ar dirbs Seime.

Šią savaitę jis ketina informuoti Vyriausiąją rinkimų komisiją apie savo sprendimą atsisakyti Klaipėdos miesto tarybos nario mandato. Šiam darbui, tikina, neberandąs laiko. „Kitą savaitę ketinu apsispręsti dėl darbo Seime. Apie tai pranešiu viešai, kartu įvertindamas ir savo pastarųjų 3,5 metų darbą Klaipėdos uoste“, – aiškino E.Gentvilas.

„Nesu savižudis. Suprantu, kad jei Susisiekimo ministerija atiteks socialdemokratams, tokiu atveju – turiu tvirtų paliudijimų – vienas pirmųjų darbų būtų mano atleidimas. Tai normalu ir aš dėl to nesipiktinu. Visada sakiau, kad savininkas turi turėti laisvas rankas su savo samdomais darbuotojais – šiuo atveju manimi – elgtis kaip tinkamas“, – aiškino E.Genvilas. Jis pripažino, kad Klaipėdos jūrų uosto direkcijai vadovavo turėdamas gana tvirtą užnugarį – susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį, reiškusį visokeriopą pasitikėjimą E.Gentvilu.

Kartu uosto vadovas svarstė ir variantus, kokie galėtų būti jo atleidimo motyvais. Anot jo, tam priežastis galėtų būti ir dividendai, kuriuos uosto direkcija įpareigota sumokėti į valstybės biudžetą. Uosto direkcijos vadovai kartu su Susisiekimo ministerijos vadovais bandė įtikinti Vyriausybės vadovą, kad sumažintų dividendų, kuriuos turėtų sumokėti uostas, dalį. Teigiama, kad uostui gaunamas pelnas būtinas plėtros darbams finansuoti. Tačiau Vyriausybė vis delsia apsispręsti. Pasak E.Gentvilo, jis kaip uosto direkcijos vadovas posto galėtų netekti ir mokėdamas, ir nemokėdamas dividendų. Pirmuoju atveju – už tai, kad nesulaukė Vyriausybės sprendimo, antruoju – už tai, kad nevykdo įstatymų, įpareigojančių pervesti dalį pelno valstybės kišenę.

Kartu jis sutiko, kad praktika, jog uosto direkcijos vadovo figūra – politinė, yra ydinga. Tačiau tai numato įstatymai ir po kiekvienos Vyriausybės pasikeitimo paprastai keičiami ir valstybinių įmonių vadovai.

Į Seimą pateko ir E.Gentvilo sesuo Virginija Baltraitienė, atstovaujanti Darbo partijai. Ši partija kartu su socialdemokratais ir „paksistais“ ėmėsi formuoti naująją Vyriausybę. Teoriškai, anot E.Gentvilo, ir jo sesuo gali imtis Susisiekimo ministerijos. „Bet kokiu atveju neprašysiu sesers manęs palikti šiame darbe“, – šypsojosi E.Gentvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius