-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjus išankstiniam balsavimui užfiksuoti pirmieji bandymai papirkti rinkėjus – Šilutėje už balsą siūlė 20 Lt

Trečiadienį 10 val. Šilutėje, Šilutės rajono savivaldybės patalpose, kur įrengta išankstinio balsavimo patalpa, balsuoti atvyko pilietis Z.J. su iš anksto pažymėtu rinkimų biuletenio pavyzdžiu. Pasak piliečio, pažymėtą biuletenį jam davė iš matymo pažįstama moteris, pažadėjusi už balsavimą, pagal pažymėtą rinkimų biuletenį, po balsavimo sumokėti 20 litų, praneša Policijos departamentas.
Balsavimas Šilutėje
Balsavimas Šilutėje / Adonos Aleksejūnienės nuotr.

Taip paperkant pilietį sutrukdyta realizuoti savo teisę rinkti, tokiu būdu trukdant pastarajam pasinaudoti rinkimų ir referendumo teise. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

10.20 val. Šilutės rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad Šilutės rajone galimai vienos valandos bėgyje už pinigus bus vežami balsuoti rinkėjai nurodytu automobiliu. Apie 15.00 val. buvo sulaikyta grupė asmenų, kurie gavo atlygį už tai, kad balsuotų už tam tikrą politinę partiją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

14.22 val. Šilutės rajono policija gavo pranešimą, kad Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, užfiksuotas galimas rinkėjų papirkinėjimas. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Policijos pareigūnai toliau aktyviai dirba visoje šalyje ir stebi prasidėjusius rinkimus.

Pareigūnai dar kartą įspėja, kad nustačius atvejus, kuomet bus bandoma papirkti rinkėjus, šių asmenų atžvilgiu bus vykdomi atitinkami policijos veiksmai. LR baudžiamojo kodekso 172 str. numatyta, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.

Atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

Policijos departamentas praneša, kad informacija apie galimus pažeidimus gaunama ir iš kitų Lietuvos miestų, tačiau kol kas pradėti tik minėti 2 ikiteisminiai tyrimai Šilutės r. PK.

15min.lt primena, kad šioje apygardoje, kur užfiksuoti pažeidimai, dėl rinkėjųs balsų grumiasi Arūnas Valinskas, Kęstas Komskis, Artūras Skardžius ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius