-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Preliminarūs rinkimų rezultatai: Kaune kvepia triuškinančia Andriaus Kupčinsko vedamų konservatorių pergale (atnaujinta 01.15 val.)

Nors Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kol kas nepateikia jokių duomenų apie rinkimų rezultatus Kaune, partijų turimi neoficialūs skaičiai leidžia prognozuoti, jog pergalę antruose savivaldybių tarybų rinkimuose iš eilės švęs Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD).
Savivaldos rinkimai
Savivaldos rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rinkiminėse apylinkėse savo atstovus turinčios partijos bei nepriklausomi kandidatai pirminių rinkimų rezultatų sulaukia anksčiau nei juos paskelbia VRK. Neoficialiais duomenimis, gautais iš dvidešimt devynių Kauno miesto rinkimų apylinkių, visas partijas už nugaros kol kas palieka konservatoriai.

Iš visų dvidešimt devyniose apylinkėse balsavusių kauniečių 26 proc. balsavo už TS-LKD. Antroje vietoje – kol kas 11,6 proc. balsų surinkę socialdemokratai. Po jų eina verslininko Visvaldo Matijošaičio įkurtas judėjimas „Vieningas Kaunas“ (9 proc.), Stanislovo Buškevičiaus vadovaujama partija „Jaunoji Lietuva“ (6,9 proc.) bei „Tvarka ir teisingumas” (6,7 proc.).

Šie duomenys yra gauti apskaičiavus preliminarius rezultatus iš dvidešimt devynių apylinkių. Neoficialiais duomenimis, visose jose triumfavo konservatoriai. Iš viso Kauno mieste yra 105 apylinkės.

Papildyta 01.15 val. Jau po vidurnakčio VRK paskelbus duomenis iš 39 apylinkių, TS-LKD persvara prieš socialdemokratus kiek apmažėjo. Paskutiniais duomenimis, už konservatoriai savo balsą atidavė 20,48 proc. rinkėjų. Lietuvos socialdemokratų partijos (11,66 proc.) ir visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ (8,67 proc.) pozicijos išliko nepakitusios. Palyginus su ankstesniais duomenimis, „Jaunąją Lietuvą“ (6,71 proc.) aplenkė partija „Tvarka ir teisingumas“ (6,96 proc.).

Kadenciją bebaigiantis Kauno meras A.Kupčinskas, kalbėdamas apie galimus naujosios valdančiosios daugumos scenarijus, patikino, jog derėsis su visomis daugiausiai kauniečių pasitikėjimo sulaukusiomis partijomis bei koalicijomis.

„Mano pozicija yra tokia – rinkėjai išreiškė savo valią ir mes neturėtume eiti prieš ją. Mes derėsimės su visomis didžiausią kauniečių pasitikėjimą gavusiomis partijomis bei nepriklausomų kandidatų sąrašais“, - kalbėjo meras.

Kol kas už konservatorių nugarų rinkimuose besirikiuojančios Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus vadovė Orinta Leiputė neslėpė, jog šioje kadencijoje susikalbėti su TS-LKD pavykdavo ne visada.

„Negalime pasidžiaugti puikia bendradarbiavimo su konservatoriais patirtimi. Kita vertus, aš neseniai sulaukiau A.Kupčinsko skambučio ir sveikinimo. Mes stebime situaciją. Išklausysime visus pasiūlymus derėtis. Laukiame galutinių rezultatų ir tada matysime visas proporcijas”, - gana atsargiai apie būsimas derybas dėl valdžios kalbėjo politikė.

Visuomeninę organizaciją „Vieningas Kaunas“ įkūręs verslininkas V.Matijošaitis, paprašytas įvertinti preliminarius rinkimų rezultatus, pabrėžė: „Visuomeninei organizacijai, kuri susibūrė prieš šešis mėnesius, yra parodytas labai didelis pasitikėjimas. Ypač turint omenyje, kad Kaunas yra tradiciškai konservatoriškas miestas“.

Paklaustas apie galimos valdančiosios koalicijos būrimą, „Vieningo Kauno“ lyderis patikino, jog jiems nėra gyvybiškai svarbu būti tarp valdančiųjų. V.Matijošaitis taip pat pridūrė, jog Kaune nėra nė vienos politinės organizacijos, su kuria jis negalėtų dalintis miesto valdžia.

„Mūsų noras yra paprastas – kad kuo greičiau optimaliomis sąnaudomis miestas pakeistų savo veidą, tvarką. Mums taip pat svarbu, kad mes savo žiniomis galėtume optimizuoti visus Kaune vykstančius procesus. Mūsų siekiai nėra politiniai. Mūsų siekiai yra ūkiniai. Norime, kad mieste būtų geriau, gražiau ir pigiau gyventi“, - pagrindinius savo požiūrio į miesto valdymą akcentus vardino V.Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius