Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Į Europos Parlamentą nebepatekusiems politikams teks grįžti namo

Sulaukę rinkimų į Europos Parlamentą (EP) rezultatų kai kurie dar vienos kadencijos siekę europarlamentarai turėjo skaudžiai nusivilti – jiems teks krautis lagaminus ir grįžti į Lietuvą. Vienas tokių politikų – „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Juozas Imbrasas 15min.lt prisipažino dėl to nenuliūdęs, nes turi numatęs daug veiklos.
Juozas Imbrasas
Juozas Imbrasas / BFL nuotr.

„Tvarkiečiai“ rinkimuose į EP iškovojo du mandatus. Pirminiais duomenimis, į Briuselį išrinkti partijos lyderis Rolandas Paksas ir aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Į trečiąją vietą rinkėjai išreitingavo Petrą Gražulį.

Kaip ten bebūtų, jeigu nevažiuočiau į Briuselį, Lietuvoje man įdomu. Man įdomus Vilnius, Lietuva, įdomus gyvenimas mūsų.

„Antradienį bus partijos prezidiumo posėdis, pažiūrėsime, sudėliosime. Vienas iš klausimų – kas važiuos į Briuselį, – sakė jis. – Tačiau kada ir kaip ten būtų, jeigu nevažiuočiau į Briuselį, Lietuvoje man įdomu. Man įdomus Vilnius, Lietuva, įdomus gyvenimas mūsų.“

Jis teigė nenurimsiantis – dirbsiantis partijoje. „Niekur aš nepabėgsiu, dalyvausiu gyvenime aktyviai, nežiūrint, kokioje pozicijoje būčiau, tai nieko nekeičia“, – kalbėjo jis.

Vertindamas tai, kaip „Tvarka ir teisingumas“ pasirodė rinkimuose, J.Imbrasas teigė, kad jį rezultatai džiugina. „R.Paksas, palyginti su 2009 metais, gavo dvigubai daugiau balsų. Mus tokie rezultatai tikrai nenuvylė“, – pridūrė jis.

J.Imbrasas yra buvęs Vilniaus miesto meru, tačiau dabar prisipažino, kad į šį postą nebepretenduos.

L.Andrikienė EP dirbo nuo 2004-ųjų

Parvykti į Lietuvą teks ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei. Ji EP dirbo vieną kadenciją. Su politike 15min.lt pirmadienį susisiekti nepavyko.

TS-LKD rinkimuose į EP iškovojo du mandatus, į Briuselį, pirminiais duomenimis, turėtų vykti Vytauto Landsbergio anūkas Gabrielius Landsbergis ir Algirdas Saudargas.

Į EP neišrinkta ir dvi kadencijas – nuo 2004-ųjų, jame dirbusi Laima Andrikienė.

TS-LKD rinkimuose į EP iškovojo du mandatus, į Briuselį, pirminiais duomenimis, turėtų vykti Vytauto Landsbergio anūkas Gabrielius Landsbergis ir Sąjūdžio laikų politikos veteranas Algirdas Saudargas.

Darbo partija gavo vieną mandatą – į Briuselį vyks partijos įkūrėjas Seimo narys Viktoras Uspaskichas.

Po Seimo rinkimų 2012 metais V.Uspaskichas atsisakė europarlamentaro mandato, vietoje jo EP dirbo Justina Vitkauskaitė-Bernard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius