Dabar populiaru
Publikuota: 2011 rugpjūčio 22d. 19:23

Saldžiarūgštis geltonųjų slyvelių padažas žiemai

Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.
123rf.com nuotr. / Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.

Jums reikės:

3 kg geltonųjų mažų slyvelių;
3 stiklinės cukraus;
3 valg. šaukšt. druskos;
200 ml vandens;
2 pundelių petražolių;
3 skilt. česnako

MamosReceptai.lt nuotr./Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.

Gaminimas:

Slyveles nuplaukite, dėkite į puodą, supilkite vandenį ir pavirkite  apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyveles perkoškite, kad atskirtumėte kauliukus. Galima daryti ir paprasčiau – tame pačiame puode verdant mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tyrelę dėkite cukrų, druską, smulkintas petražoles ir virkite dar apie 20-25 minutes. Būtinai dažnai maišykite. Susmulkintus česnakus dėkite į tą patį puodą ir dar virkite apie 7 minutes, o tada pilstykite į stiklainius. Iš šio kiekio išeis apie 3 litrai saldžiarūgščio padažo.

Receptą atsiuntė: Raminta

MamosReceptai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie 15min