Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šašlykai su padažu

Jums reikės:
Šiems šašlykams reikės nemažai sudėtinių dalių, tačiau pasistengti verta.
Šiems šašlykams reikės nemažai sudėtinių dalių, tačiau pasistengti verta. / Recepto autorės nuotr.

250 g kiaulienos

Padažui:

68 g žemės riešutų sviesto;
1 svogūnos;
10 valg. šaukšt. melasos;
1 valg. šaukšt. sojų padažo;
4,5 valg. šaukšt. vandens;
2 arbat. šaukšt. aliejaus;
0,6 arbat. šaukšt. paprikos miltelių

Marinatui:

2 valg. šaukšt. sojų padažo;
1 valg. šaukšt. žaliųjų citrinų sulčių;
1 arbat. šaukšt. imbiero;
1 arbat. šaukšt. cukraus;
1 skeltelės česnako

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, po to – plonomis juostelėmis.

2. Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus sojų padažo, žaliosios citrinos sultis, imbierą, cukrų ir pjaustytą česnaką. Tuomet sudėkite kiaulienos juosteles ir viską sumaištkite. Uždenkite dangčiu ir 3-4 val. palaikykite šaltai.

3. Puode pakepinkite supjaustytą svogūną, įberkite raudonosios paprikos miltelių ir kepinkite apie 30 sekundžių.

4. Gautą mišinį supilkite į plaktuvą, sudėkite žemės riešutų sviestą, melasą, likusį sojų padažą ir įpilkite vandens. Gerai išmaištkite.

5. Kiaulieną susmeikite ant iešmų ir kepkite grilyje, po 3-4 min., iš abiejų pusių.

6. Iškeptus šašlykus patiekite su padažu.

Receptą atsiuntė Genutė

Ragauk.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius