-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip užtikrinti maisto produktų šviežumą?

Švieži ir kokybiški produktai – vienas svarbiausių faktorių, nulemsiantis ir patiekalo skonį. Žinoma, prireiks ir šiek tiek jūsų įgūdžių bei fantazijos. Šįkart pasidalysime patarimais, kaip išsaugoti šaldytuve ar virtuvės lentynose saugomų produktų skonį ir kuo ilgiau išlaikyti juos šviežius.
Šaldytuve skirtingų kategorijų produktai turėtų būti laikomi atskirai, nepamirškite rūpintis ir paties buitinio prietaiso švara.
Šaldytuve skirtingų kategorijų produktai turėtų būti laikomi atskirai, nepamirškite rūpintis ir paties buitinio prietaiso švara. / 123rf. com nuotr.

Pamėgtose parduotuvėse, kurių asortimentu jūs pasitikite ir jį pažįstate, arba iš patikimų turgaus prekeivių įsigyti produktai yra saugiausi. Vis dėlto, kad ir kaip gerai pažinotumėte vietą, kurioje renkatės maistą, turėtumėte būti dėmesingi. Rinkdamiesi prekę visada patikrinkite produkto galiojimo datą, atkreipkite dėmesį, kaip supakuota ar pakuojama jūsų nusižiūrėta mėsa, žuvis ar sūris. Pavyzdžiui, pastebėjus, kad pardavėjas prekes vynioja be pirštinių, vertėtų ne tik atsisakyti pageidauto produkto, bet ir nepatingėti apie šį įvykį informuoti parduotuvės vadovybę.

Įpakavimo ir laikymo subtilybės

Daug fasuojamų produktų dažniausiai pakuojama maisto plėvelėse, tačiau nereikėtų pamiršti, kad jos skirtos tik vienkartiniam naudojimui. Geriausia bus, jei nuplėšę mėsą, sūrį, žuvį ar daržoves dengiantį polietileną, prekes įvyniosite į naują sandarų maišelį.

Jeigu šaldytuve maistą mėgstate laikyti uždaruose stiklo ar plastiko induose, paisydami higienos reikalavimų, produktus sudėliokite atskirai vieną nuo kito. Jei ignoruosite šią taisyklę, pietaudami ar vakarieniaudami būsite „pamaloninti“ žuvies skonio varške, mėsos aromato kreminiu tortu ir panašiai. Be to, reikėtų atidžiai apžiūrėti, ar indai nėra įtrūkę, nesandarūs ar kitaip deformuoti.

Ir dar šis tas svarbaus – jei į namus sugalvojote atsinešti kulinarijos gaminių, šiuos drauge su šeimyna pasistenkite suvartoti per 48 valandas. Ilgiau užsilaikęs maistas gali ne tik prarasti skonį, bet ir tapti pavojingas sveikatai.

Dar keli patarimai

– Duonai tinkamiausia žema temperatūra, todėl mieliausia virtuvės buveinė jai – šaldytuvas. Norėdami apsaugoti duoną nuo pelijimo, įdėkite ją į polietileninį maišelį.

– Daržovės šaldytuvo apačioje esančiuose skyriuose išsilaiko maždaug šešias-septynias paras. Vaisiai savo šviežumą išsaugo kur kas trumpiau – apie keturias dienas.

– Šaldytuve laikoma nenuplauta žuvis bei mėsa ilgiau nepraras savo šviežumo.

– Sviestas – riebus produktas, todėl nedarykite klaidos, jį laikydami polietileniniame maišelyje. Šio produkto gedimą sustabdys speciali sviestinė ar kitas sandarus indas.

– Smaližiai turėtų žinoti, kad jų mylimiems šokoladams šaldytuve – ne vieta. Žemoje temperatūroje laikomame saldumyne kristalizuojasi cukrus, ir šokolado paviršius ima balti. Kad taip neatsitiktų, saldainius padėkite į stalčių arba... dėkite tiesiai į burną! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius