Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Jautienos tartare su pomidorais

Jautienos tartare su pomidorais
Fotolia nuotr. / Jautienos tartare su pomidorais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

200 g jautienos išpjovos, 2 avokadai, 2 pomidorai, didelis svogūnas, saujelė šviežių špinatų, pusės citrinos sulčių, 2 šaukštai mėgstamo aliejaus su žolelėmis. Užpilui: 2 šaukštai aliejaus, po šaukštą tamsaus sojų padažo ir balzaminio acto, 2 skiltelės česnako, ant šaukštelio galo tarkuoto imbiero, pagal skonį druskos, cukraus ir šviežiai maltų pipirų.

Jautienos gabalėlį gausiai įtrinkite pipirais ir rožine druska, tada susukite į foliją ir bent pusvalandžiui įdėkite į šaldymo kamerą.

Atvėsintą jautienos gabalėlį iš visų pusių trumpai apkepkite sausoje keptuvėje ant aukštos ugnies, tada supjaustykite nedideliais kubeliais.

Pomidorus nuplaukite, supjaustykite storokais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi su žolelėmis ir 10 min. kepkite karštoje orkaitėje.
Špinatų lapelius nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėje.

Ant špinatų dėkite vieną sluoksnį mėsos gabalėlių, tada smulkintų, su druska ir citrinų sultimis maišytų avokadų, likusią  mėsą.

Užkandėlę gausiai apšlakstykite paruoštu padažu.
Tiekite su orkaitėje keptais atvėsintais pomidorais.
3 asmenims. Pagaminsite per 45 min. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min