Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pyragas su špinatais ir sūriu

Pyragas su špinatais ir sūriu
Fotolia nuotr. / Pyragas su špinatais ir sūriu
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (2x250 g), 400 g šviežių špinatų, svogūnas, 400 g fetos, žiupsnis tarkuotų šviežių imbierų, 50 g kedrų riešutų, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, 2 kiaušiniai, po kelias šakeles šviežių krapų ir petražolių.

Tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Špinatus nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie tris minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir pakepinkite smulkintus svogūnus.

Sudėkite špinatus, fetą, smulkintas prieskonines žoleles, suberkite imbierus, kedrų riešutus, pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite, gerai išmaišykite ir dar apie pusę minutes pakaitinkite.

Abu atšilusius tešlos lakštus kiek pakočiokite. Vieną jų įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus sukrėskite špinatų įdarą ir medine mentele tolygiai paskirstykite per visą lakšto paviršių.

Ant viršaus užklokite likusį tešlos lakštą ir kiek prispauskite delnais.

Paruoštą pyragą aptepkite kiaušinių plakiniu, tada aštriu peiliu suraižykite kvadratėliais.

Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Tiekite šaltą arba karštą.

4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 20 minučių.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min