Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais

200 g riebaus varškės sūrio, 6 dideli saldžiarūgščiai obuoliai, 4 šviežios morkos, indelis natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 4 vyšniniai pomidorai su šakelėmis, po 1,5 šaukšto sviesto ir rudojo cukraus, pagal skonį natūralaus balzaminio padažo.
Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais
Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais / Fotolia nuotr.

Obuolius ir morkas nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite trintuve smulkiais šiaudeliais. Sumaišykite su stambiai tarkuotu varškės sūriu ir tepamuoju varškės sūreliu. Masę pagal skonį pagardinkite žiupsneliu cukraus, pasūdykite ir išdėliokite lėkštėse. 

Paruoškite karamelizuotus pomidorus: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir vis maišykite, kol pasidarys karamelinė masė. Sudėkite pomidorus ir atsargiai pavartydama, kad liktų sveiki, apie 8 min. patroškinkite ant silpnos ugnies.

Atvėsintus pomidorus dėkite į lėkštes prie užkandėlės. Šalia užvarvinkite natūralaus balzaminio padažo, uždėkite po baziliko lapelį.   

2 asmenims. Pagaminsite per 40 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius