Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaivios salotos

Solotos
Giedrės Urbonaitės nuotr. / Solotos
Šaltinis: 15min
0
A A

Jums reikės:

1 avokado

~70 g šaldytų lukštentų krevečių

2 nedidelių pomidorų

Juodųjų alyvuogių be kauliukų

Salotų lapų

Balto vyno acto

Alyvuogių aliejaus

Maltų pipirų

Druskos

Cukraus

Avokadą perpjauname per pusę, išimame kauliuką, išskobiame avokado minkštąją dalį taip, kad liktų tik avokado žievelė. Dalį minkštosios dalies supjaustome kubeliais (o likusią dalį pagal poreikį: suvalgyti arba panaudoti kitam gaminiui). Lukštentas krevetes paverdame 2 – 3 min. vandenyje (galima ir mikrobangėje prasukti užpylus jas vandeniu). Baigus virti išgrėbiame iš vandens ir užpilame vyno actu, cukrumi, druska. Alyvuoges supjaustome griežinėliais. Iš pomidorų išimame sėklas ( ir likusią skystąją dalį) ir pomidorą supjaustome kubeliais. Salotas suplėšome nedideliais gabaliukais. Viską sudėję į krevetes apmaišome vyno acto marinatu ir įpilame alyvuogių aliejaus ir paskaniname pipirais.

Salotas permaišome, dedame į avokado puseles ir skanaus!

Temos Avokadas, Salotos
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min