Reikės:
300g miltų,
žiupsnelio druskos,
250 g sviesto,
4 kiaušinių,
1 stiklinės pieno,
pusės stiklinės citrinų sulčių, citrinos žievelės,
100 g cukraus pudros,
pusė šaukštelio vanilinio cukraus, šaukštelis kepimo miltelių.
Gaminame:
Į dubenį supilame miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišome.
Sviestą išsukame, suberiame cukrų ir po vieną dedame kiaušinius, palengva maišydami. Maišome tol, kol masė taps tiršta ir dvigubai padidės.
Palengva beriame paruoštus miltus, lėtai pilame pieną. Įmaišome tris šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žievelės.
Apvalią kepimo formą patepame sviestu, pabarstome miltais ir atsargiai supilame tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 45-55 minutes.
Į dubenėlį supilame likusias citrinos sultis, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome.
Išimame pyragą iš orkaitės.
Kol pyragas dar šiltas, šepetėliu aptepame pyragą pasiruošta mase. Valandą palaikome pyragą, kad atvėstų.
Tiekiant į stalą, pyragą galima papuošti šviežiomis uogomis.
Skanaus!