-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais

Siūlome išbandyti naują receptą!
Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais
Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais / „Kotanyi“ nuotr.

Receptas 4/ 8 žmonėms

Reikės: 500 g abrikosų (perskirtų per pusę), 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos, 3 valg.š. smulkintų migdolų, 1 valg.š. kristalinio cukraus, 1 trynys tešlos patepimui, ½ pakelio citrinos žievelių, 1 virta trinta vanilės ankštis, 1 arbat.š. maltų anyžių sėklų, nemaltų anyžių dekorui.

Abrikosų padažui (galima naudoti gatavą abrikosų džemą, padažą): 200 g smulkintų abrikosų, 40 g cukraus, 4 valg š. vandens, 10 g abrikosų likerio.

Įdaras: išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų.

Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir uždėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir uždėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite vyniotinį likusiu tryniu, apiberkite anyžių sėklomis ir kepkite orkaitėje 200 °C apie 30 minučių.

Leiskite trumpai atvėsti.

Užvirinkite abrikosus 4 šaukštuose vandens ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, pavirinkite 8 min. ir perkoškite. Pagardinkite padažą abrikosų likeriu. Vyniotinį supjaustykite gabalėliais ir patiekite su abrikosų padažu.

Paruošimo laikas – daugiau nei 60 min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius