Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Bulvės su ridikėliais

Bulvės su ridikėliais
Fotolia nuotr. / Bulvės su ridikėliais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Apie 0,5 kg šviežių mažų bulvių, 2 ryšeliai šviežių ridikėlių, saujelė salotinių sultenių, 3 maži agurkai, pagal skonį druskos, kmynų, 2 šaukštai aliejaus. Užpilui: po pusę šaukšto svogūnų laiškų, petražolių, krapų, peletrūnų, 200 ml natūralaus jogurto arba liesos grietinės, šaukštelis grūdėtųjų garstyčių, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, cukraus, 3 kiaušiniai.

Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, įtrinkite kmynais, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Ridikėlius ir agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

Bulves, agurkus, salotines sultenes ir ridikėlius išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.

Paruoškite padažą: prieskoninius žalumynai smulkiai sukapokite ir užpilkite jogurtu, sumaišytu su smulkintais kietai virtais kiaušiniais, pagardintu druska, pipirais, cukrumi ir grūdėtosiomis garstyčiomis.

Prieš užpildama ant bulvių, padažą pertrinkite per sietelį – bus vientisesnis.

3 asmenims. Pagaminsite per 30 min.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min