TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Faršas ant iešmo

Faršas ant iešmo
Fotolia nuotr. / Faršas ant iešmo
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

500 g mėsos faršo, raudonasis svogūnas, ryšelis raudonėlių, čiobrelių ir krapų, 2 česnako skiltelės, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos, aliejaus. Padažui: 150 ml pomidorų tyrės, šaukštas medaus, šaukštas vyno acto, žiupsnelis malto imbiero, pipirų, arbatinis šaukštelis „Vorčesterio“ padažo, 2 salierų stiebeliai, obuolys.

Medinius iešmelius pamerkite į vandenį ir palaikykite maždaug 20 minučių.

Smulkiai sukapokite prieskonines žoleles, česnaką ir raudonąjį svogūną, viską suberkite į faršą. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite, kad faršas būtų kuo minkštesnis.

Aliejuotomis rankomis formuokite iš faršo dešreles ir maukite ant iešmo. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų, kol gražiai apskrus, arba sudėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite iki 225° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

Paruoškite padažą: inde sumaišykite pomidorų tyrę, medų, vyno actą ir „Vorčesterio“ padažą, pagardinkite maltu imbieru ir pipirais. Pabaigoje įmaišykite griežinėliais pjaustytus salierus ir obuolį.

Ant iešmo keptą faršą tiekite su šviežių daržovių salotomis ir padažu.

4 asmenims. Pagaminsite per 50 minučių. 

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Faršas
Parašykite atsiliepimą apie 15min