Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepti varškėčiai

250 g varškės (9 proc. riebumo), 2 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinės, pusantros stiklinės miltų, šaukštas cukraus, žiupsnelis druskos, aliejaus kepti.
Kepti varškėčiai
Kepti varškėčiai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Varškė

Šakute sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite cukrų, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.

Suberkite persijotus miltus, užminkykite tešlą. Tešla neturėtų būti per kieta ar per skysta. Kad tešla neliptų prie rankų, delnus sudrėkinkite arba patepkite aliejumi. Formuokite nedidelius apskritus blynelius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite varškėčius. Trumpam padėkite varškėčius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Patiekite su grietine ir uogiene.

Kulinaro patarimas. Pagardinkite varškėčius vandenyje išbrinkintomis razinomis arba spanguolėmis. Jei nemėgstate saldžiai, nedėkite cukraus ir įmaišykite į tešlą kmynų.

4 asmenims. Pagaminsite per 30 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius