Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omletas su pievagrybiais

3–4 kiaušiniai, 4 šaukštai vandens arba grietinėlės, druskos, pipirų, sviesto arba margarino. Įdarui: 150 g pievagrybių, šaukštas sviesto, pusė šaukšto miltų, 100 ml grietinėlės, česnako skiltelė, druskos, pipirų.
Omletas su pievagrybiais
Omletas su pievagrybiais / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Omletas Pievagrybis

Pirmiausia paruoškite pievagrybių įdarą. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite ir pakepinkite svieste. Kai grybai suminkštės, įmaišykite miltus ir pamažu supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite smulkintais česnakais ir pipirais.

Sumuškite kiaušinius į dubenį, įberkite druskos, pipirų, supilkite vandenį arba grietinėlę ir plakite šakute, kol tryniai susimaišys su baltymais (neplakite iki vientisos masės).

Keptuvėje įkaitinkite riebalus, supilkite pusę kiaušinių masės, maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, paskui palikite kepti, kol apskrus dugnas. Krestelėkite keptuvę, kad omletas atšoktų, atsargiai perkelkite jį į lėkštę, ant vieno krašto uždėkite pievagrybių įdaro, kitą užlenkite. Iš likusios kiaušinių masės iškepkite antrą omletą.

Patiekite su skrudintos duonos riekele, pomidorų ir agurkų salotomis.

2 asmenims. Pagaminsite per 20 minučių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius