Dabar populiaru
Publikuota: 2012 gegužės 7d. 18:36

Pomidorų ir rikotos pyragas

Pomidorų ir rikotos pyragas.
isbandytireceptai.com nuotr. / Pomidorų ir rikotos pyragas.

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!!!

Porcijos: 6-8
Kalorijos: apie 355 kcal/ porc.
Trukmė: apie 1 val. 30 min.

Ingredientai:
apie 200 g sluoksniuotos arba nesaldintos trapios (smėlinės) tešlos (aš pirkau jau paruoštą parduotuvėje),
1 česnako galvutė,
500 g rikotos arba nerūgščios varškės,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
apie 400 g vyšninių arba slyvinių pomidorų,
maždaug 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
maždaug 1/2 šaukštelio džiovintų mairūnų,
maždaug 1/4 šaukštelio džiovintų smulkiai sugrūstų rozmarinų,
saujelė šviežių bazilikų,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis juodųjų pipirų,
druska.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (nulupti nereikia), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, išlukštenkite ir sugrūskite šakute.
Kepimo skardą išklokite tešla.
Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir keptais česnakais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite.
Sūrio kremą sukrėskite į skardą ant tešlos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir juos išdėliokite ant sūrio kremo (perpjauta puse į viršų), paskaninkite druska.
Apibarstykite likusiais prieskoniais (raudonėliais, mairūnais ir rozmarinais). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 minutes, kol pyrago paviršius gražiai paruduos. Atvėsinkite.
Susmulkinkite šviežius bazilikus, jais apibarstykite pyrago viršų ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:46
01:42
00:37

Esports namai

Lietuviškas verslas

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie 15min