Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pupelių sriuba

Pupelių sriuba
Fotolia nuotr. / Pupelių sriuba
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

2 stiklinės baltųjų pupelių, bulvė, morka, svogūnas, raudona ir geltona saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, 100 g kiaulienos šoninės, druskos, pipirų, petražolių.

Pupeles užpilkite 1,5 l šilto virinto vandens ir brinkinkite mažiausiai 12 valandų. Kai išbrinks, apie valandą virkite tame pačiame vandenyje. Nepamirškite pasūdyti.

Kol pupelės virs, paruoškite daržoves. Svogūną, morką ir bulvę nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir susmulkinkite.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su smulkintais svogūnais.

Kai pupelės išvirs, sudėkite į puodą daržoves, šoninę, įberkite prieskonių, jei reikia, dar pasūdykite, ir virkite 10–15 minučių.

Sriubą tiekite su grietine, ant viršaus užberkite kapotų petražolių.

4 asmenims. Paruošite per valandą 30 minučių. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Sriuba
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min