Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldi šventė I

Šv.Valentino dienos proga, siūlome išmėginti keletą receptų.
Šv.Valentino dienos proga mylimam žmogui galite paruošti ypatingų salotų.
Šv.Valentino dienos proga mylimam žmogui galite paruošti ypatingų salotų. / Photos.com nuotr.

Salotos „Perlai mylimajai“

Salotoms reikės 100 g karčiojo šokolado, 50 g skrudintų lazdynų riešutų, 3 didelės kietos kriaušės, pusės citrinos, 1 indelio konservuotų ananasų griežinėlių, 100 g išlukštentų krevečių.

Šokoladą ištirpinkite grietinėlėje. Padidinkite ananasų griežinėlių viduriuką, pamerkite juos į šokoladą, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę. Kriaušes nulupkite ir apvaliu šaukšteliu iš jų išskobkite rutuliukus. Juos apšlakstykite citrinos sultimis. Krevetes, kriaušių rutuliukus (kelis paliekame papuošimui), pusę riešutų, ananasus, kurie liko nuo išpjaustytų griežinėlių, sudėkite į dubenį, įpilkite truputį ananasų sirupo ir viską atsargiai išmaišykite. Salotas bokšteliais sudėkite į šokoladinių ananasų griežinėlių viduriukus, aplink supilkite likusį šokoladą. Puoškite kriaušių rutuliukais ir likusiais riešutais.

Šv. Valentino desertas

Desertui reikės 100 g šokolado, 3 kiaušinių baltymų, 50 g pieno, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio želatinos, trupučio šokolado drožlių papuošimui.

Į dubenėlį supilkite pieną, suberkite cukrų, įdėkite šokoladą ir pamažu maišydami kaitinkite, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Išplakite baltymus. Į juos maišydami supilkite ištirpintą želatiną, atvėsintą šokoladinę masę, atsargiai sumaišykite ir atšaldykite. Sustingusius putėsius supjaustykite kubeliais, papuoškite šokolado drožlėmis.

Slyvos vilioklės

Patiekalui reikės 1 pakelio šokoladinio pudingo, 25 džiovintų slyvų, 1 stiklinės pieno, 100 g baltojo šokolado, 50 g kokosų traškučių.

Pudingą paruoškite, kaip nurodytą ant pakelio. Slyvas nuplaukite ir keletą minučių pavirę piene palaikykite, kad išbrinktų. Į lėkštę dėkite atvėsusio pudingo, ant jo uždėkite iš pieno išimtą ir nuplautą slyvą, o aplink pripilkite ištirpinto baltojo šokolado. Pabarstykite kokosų traškučiais.

Meilės vakarienė

Produktai tešlai: 1 baltymas, 125 g vandens (pusė stiklinės), 1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus, pusės stiklinės miltų, 2 šaukštai krakmolo, ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių.

Taip pat reikės 1 kg bananų, 50 g šokolado, 50 g pieno, aliejaus.

Dubenėlyje išplakite baltymą su vandeniu ir aliejumi, įsijokite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, sumaišykite tešlą. Bananus nulupkite ir supjaustę į tris dalis, apvolioję tešloje išvirkite aliejuje. Padažui dubenėlyje išmaišykite šokoladą ir pieną kaitindami, kol susidarys vienalytis padažas. Karštus bananus patiekite su šokoladiniu padažu.

Šokoladinis suflė

Suflė reikės 100 g šokolado, 30 g sviesto, 30 g bulvių krakmolo, 30 g cukraus, 6 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 300 g pieno.

Šokoladą ištirpinkite su 3 šaukštais pieno (šokolado nelieskite, kol visiškai neištirps). Į jį nuolat maišydami sudėkite trynius, paskui krakmolą, cukrų, sviestą, supilkite likusį pieną. Kaitinkite, kol sutirštės. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Išplaktus baltymus įmaišykite į karštą masę. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Paruoštą masę sukrėskite į formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 35-40 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius