Salotos „Perlai mylimajai“
Salotoms reikės 100 g karčiojo šokolado, 50 g skrudintų lazdynų riešutų, 3 didelės kietos kriaušės, pusės citrinos, 1 indelio konservuotų ananasų griežinėlių, 100 g išlukštentų krevečių.
Šokoladą ištirpinkite grietinėlėje. Padidinkite ananasų griežinėlių viduriuką, pamerkite juos į šokoladą, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę. Kriaušes nulupkite ir apvaliu šaukšteliu iš jų išskobkite rutuliukus. Juos apšlakstykite citrinos sultimis. Krevetes, kriaušių rutuliukus (kelis paliekame papuošimui), pusę riešutų, ananasus, kurie liko nuo išpjaustytų griežinėlių, sudėkite į dubenį, įpilkite truputį ananasų sirupo ir viską atsargiai išmaišykite. Salotas bokšteliais sudėkite į šokoladinių ananasų griežinėlių viduriukus, aplink supilkite likusį šokoladą. Puoškite kriaušių rutuliukais ir likusiais riešutais.
Šv. Valentino desertas
Desertui reikės 100 g šokolado, 3 kiaušinių baltymų, 50 g pieno, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio želatinos, trupučio šokolado drožlių papuošimui.
Į dubenėlį supilkite pieną, suberkite cukrų, įdėkite šokoladą ir pamažu maišydami kaitinkite, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Išplakite baltymus. Į juos maišydami supilkite ištirpintą želatiną, atvėsintą šokoladinę masę, atsargiai sumaišykite ir atšaldykite. Sustingusius putėsius supjaustykite kubeliais, papuoškite šokolado drožlėmis.
Slyvos vilioklės
Patiekalui reikės 1 pakelio šokoladinio pudingo, 25 džiovintų slyvų, 1 stiklinės pieno, 100 g baltojo šokolado, 50 g kokosų traškučių.
Pudingą paruoškite, kaip nurodytą ant pakelio. Slyvas nuplaukite ir keletą minučių pavirę piene palaikykite, kad išbrinktų. Į lėkštę dėkite atvėsusio pudingo, ant jo uždėkite iš pieno išimtą ir nuplautą slyvą, o aplink pripilkite ištirpinto baltojo šokolado. Pabarstykite kokosų traškučiais.
Meilės vakarienė
Produktai tešlai: 1 baltymas, 125 g vandens (pusė stiklinės), 1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus, pusės stiklinės miltų, 2 šaukštai krakmolo, ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių.
Taip pat reikės 1 kg bananų, 50 g šokolado, 50 g pieno, aliejaus.
Dubenėlyje išplakite baltymą su vandeniu ir aliejumi, įsijokite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, sumaišykite tešlą. Bananus nulupkite ir supjaustę į tris dalis, apvolioję tešloje išvirkite aliejuje. Padažui dubenėlyje išmaišykite šokoladą ir pieną kaitindami, kol susidarys vienalytis padažas. Karštus bananus patiekite su šokoladiniu padažu.
Šokoladinis suflė
Suflė reikės 100 g šokolado, 30 g sviesto, 30 g bulvių krakmolo, 30 g cukraus, 6 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 300 g pieno.
Šokoladą ištirpinkite su 3 šaukštais pieno (šokolado nelieskite, kol visiškai neištirps). Į jį nuolat maišydami sudėkite trynius, paskui krakmolą, cukrų, sviestą, supilkite likusį pieną. Kaitinkite, kol sutirštės. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Išplaktus baltymus įmaišykite į karštą masę. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Paruoštą masę sukrėskite į formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 35-40 min.