Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldi šventė II

Šv.Valentino dienos proga, siūlome išmėginti keletą receptų.
Šv.Valentino dienos proga išsikepkite skanų pyragą.
Šv.Valentino dienos proga išsikepkite skanų pyragą. / Photos.com nuotr.

Nekeptas šokoladinis pyragas

Pyragui reikės 175 g trapių sausainių, 50 g riešutų, 50 g razinų, 175 g šokolado, 50 g sviesto.

Susmulkinkite sausainius. Į juos įmaišykite sukapotus riešutus ir razinas. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Į ištirpusį šokoladą sudėkite sviestą. Kai viskas išsileis, išmaišykite su sausainių mase. Sudėkite į formą ir laikykite šaltai, kol sustings.

Šokoladinis obuolių pyragas

Tešlai reikės 100 g juodojo šokolado, 100 g sviesto, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės vandens, 2 stiklinių miltų, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 3 kiaušinių, trupučio druskos, 1 šaukštelio sodos.

Taip pat reikės 5-6 obuoliai, 150 g cukraus, 50 g sviesto, 1 šaukštelis cinamono.

Tešlai sviestą išsukite ir į jį toliau sukdami dalimis dėkite cukrų. Įmaišykite išplaktus kiaušinius, ištirpintą šokoladą. Atskirai išsijokite miltus, sodą ir druską. Į tešlą dalimis įmaišykite miltus ir vandenį. Dubenėlyje ištirpinkite sviestą ir pusę cukraus. Masę paskleiskite ant tortinės kepimo formos dugno, tada sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius ratukais taip, kad liktų kuo mažiau tarpelių. Obuolius pabarstykite likusiu cukrumi, cinamonu ir užpylę tešla iškepkite orkaitėje. Patiekite pyragą obuoliais į viršų. Iškepę palaikykite keletą minučių, o tada apvertę formą išimkite.

Obuolių pyragas su šokoladu

Tešlai reikės 9 kiaušiniai, 1,5 stiklinės cukraus, 2 stiklinės miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Taip pat reikės 5 obuolių, 200 g šokolado, 4 šaukštų pieno, truputis malto cinamono.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir suplakite iki standžių putų. Trynius išsukite su cukrumi. Atsargiai įmaišykite baltymus ir po truputį suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą ir išlyginkite jos paviršių. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolių skilteles juostomis sudėkite ant tešlos. Pyragą kepkite 1700 C temperatūroje, kol jis gražiai paruduos. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratiniais gabaliukais. Puodelyje ištirpinkite šokoladą su pienu, įmaišykite cinamoną ir papuoškite pyrago gabalėlius. Į šokoladą galima įmaišyti šaukštą konjako arba romo.

Šokoladiniai pyragėliai „Tau“

Pyragėliams reikės 125 g juodojo šokolado, 125 g sviesto, 100 g pieniško šokolado, 2 kiaušinių, 100 g susmulkintų graikinių riešutų, 175 g miltų.

Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite vandens vonelėje, po to sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, susmulkintu pienišku šokoladu, riešutais ir miltais. Masę sudėkite į sviestu pateptą skardą (formą) ir kepkite 40 min. 1800 C temperatūros orkaitėje. Iškepę supjaustykite gabalėliais.

Valentino tortas

Tortui reikės 200 g sviesto, 300 g šokolado, žiupsnelio druskos, 200 g cukraus, 4 kaušinių, 250 g miltų, pusės pakelio kepimo miltelių, 2 šaukštų džiūvėsėlių, 2 šaukštų stiprios kavos, 40 g kokosų riebalų, 16 graikinių riešutų puselių.

Ištirpinkite sviestą ir į jį suberkite 200 g susmulkinto šokolado. Kai šokoladas ištirps, kremą nukelkite nuo ugnies. Šokolado masę paskaninkite druska ir cukrumi. Kai cukrus ištirps, įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir subėrę į šokolado masę gerai išsukite. Kepimo formą įtrinkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite tešlą. Kepkite 1750 C orkaitėje 50 min.

100 g šokolado supjaustykite mažais gabaliukais ir kartu su kava pašildykite karšto vandens vonelėje. Ištirpusį šokoladą išsukite su kokosų riebalais. Atvėsusį tortą aptepkite kremu ir papuoškite graikiniais riešutais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius