Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Salotos su figomis ir vytintu kumpiu

Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
Fotolia nuotr. / Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Saujelė gražgarsčių, keli griežinėliai vytinto kumpio, saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų, kelios gerai sunokusios figos, 2 nedideli pomidorai, saujelė šviežiai tarkuoto kietojo sūrio (pavyzdžiui, „Džiugo“). Padažui: po 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, pagal skonį druskos, šviežių raudonėlių ir bazilikų, žiupsnelis cukraus.

Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.

Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių ir įvairių prieskonių.

Kulinaro patarimas

Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min