Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniai receptai. Vudžio grybų pyragėliai

Dainininkas Arvydas Martinėnas-Vudis sako, kad Kūčioms maisto negamina, tačiau be galo mėgsta močiutės keptus pyragėlius, įdarytus grybais, kopūstais ar aguonomis.
Vudis dievina močiutės „pirofkes" su grybais.
Vudis dievina močiutės „pirofkes" su grybais. / „Scanpix“ nuotr.

„Mėgstamiausias mano Kūčių patiekalas yra kepti pyragėliai su grybais, kopūstais ar aguonomis. Per kiekvienas Kūčias mano močiutė tokius kepa, juos vadiname „pirofkomis“. Nors pats negaminu, tačiau nebandžiusiems tokio patiekalo siūlau šiemet išbandyti. Vis dėlto siūlyčiau pasigaminti pyragėlių su grybais, kas nemėgstate grybų, galite pyragėlius kepti su kopūstais arba aguonomis“, – pasakojo Vudis.

Jums reikės:

Pusės litro sūdytų arba džiovintų įvairių rūšių grybų, dviejų svogūnų, prieskonių, druskos, sluoksniuotos tešlos, kiaušinių.

Kaip gaminti:

Džiovintus ir sūdytus grybus reikia išvirti. Susmulkinus svogūną jis sumaišomas su virtais grybais, mišinys kepamas keptuvėje, pridedame druskos ir prieskonių. Kai iškepta masė atvėsta, sumalame ją mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos iškerpame norimos formos gabalėlius būsimiems pyragėliams. Į iškirptų tešlos gabalėlių vidurį įdedame įdaro, tešlos kraštus užlenkiame ir prispaudžiame, gauto pyragėlio viršų aptepame kiaušiniu ir šauname į orkaitę kepti, kol tešla lengvai apskrus.

Visi Kūčių ir Kalėdų receptai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius