Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verdame slyvų uogienę

Jei soduose šakos svyra nuo prinokusių slyvų – pats laikas virti uogienes. O jei jų dar liks, siūlome išsivirti ir kompotą arba slyvas tiesiog užmarinuoti. Juk dabar padirbėję, turėsime kuo gardžiuotis šaltais žiemos vakarais.
Uogienė
Uogienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Slyvų uogienė

3 kg vengrinių slyvų, 1 kg cukraus, 6 gvazdikėliai.

Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie  20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Slyvų ir bruknių  uogienė

2 kg bruknių, 1 kg slyvų, 2 stiklinės cukraus.

Bruknes išvirkite su 1 stikline cukraus. Slyvas nulupkite, išimkite kauliukus ir apvirkite su likusiu cukrumi. Į stiklainius sluoksniuodami dėkite bruknes ir slyvas. Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių. Kaitinkite 80°C temperatūroje 7 min. Sandariai uždarykite.
 
Slyvų ir obuolių kompotas

2 kg vengrinių slyvų, 2 kg obuolių.

Sirupui: 0,5 kg cukraus, 1 l vandens, 8 gvazdikėliai, keli gabalėliai cinamono žievės.

Slyvas subadykite mediniu smeigtuku. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Išvirkite sirupą ir jame apvirkite obuolius, po to – slyvas. Vaisius sudėkite į stiklainius ir užpilkite 4 min. pavirintu sirupu. Stiklainius pridenkite dangteliais ir laikykite 12 val. Po to 1 l talpos stiklainius kaitinkite 80°C temperatūroje 15 min. Sandariai uždarykite.

Marinuotos slyvos

1 kg slyvų.

Marinatui: 400 g cukraus, 70 ml 9 proc. acto, 600 ml vandens, 4 gvazdikėliai.

Nuplautas slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu. Išvirkite marinatą ir į jį sudėkite slyvas. Pakaitinkite, kol užvirs, tada atvėsinkite ir slyvas išgriebkite. Sirupą vėl užvirinkite, sudėkite slyvas ir pavirkite 3 min. Slyvas sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu sirupu. Kaitinkite 1 l talpos stiklainius 20 min., 3 l – 30 min. Sandariai uždarykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius