Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtų bulvių blyneliai

6–8 vidutinio dydžio bulvės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai miltų, svogūnų laiškų, krapų, sviesto ir druskos.
Virtų bulvių blyneliai
Virtų bulvių blyneliai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Blynai

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis.

Supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus. Bulves nulupkite, įdėkite šaukštą sviesto ir sugrūskite košę. Kai košė pravės, įmuškite kiaušinius, pasūdykite, suberkite kapotus žalumynus ir miltus. Užminkykite tešlą.

Suformuokite norimo dydžio blynelius, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje.

Virtų bulvių blynelius galite kepti ir orkaitėje: sudėkite į aliejumi pateptą skardą, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir kepkite apie pusvalandį.

Virtų bulvių blyneliai puikiai tinka kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Juos galite valgyti ir vienus.

Patiekite blynelius su grietine, šviežių daržovių salotomis ir keptos šoninės griežinėliais. Prie bulvinių blynelių labai tinka sūdyta lašiša ir varškės padažas: varškę sutrinkite, sumaišykite su grietinėle, kapotais krapais ir skiltele česnako. 

4 asmenims. Paruošite per 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius