Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2010 rugpjūčio 30d. 18:32

Gurmaniškas prancūzų mėsos troškinys „Cassoulet“

Vynų ekspertė Jolanta Smičienė pateikia žymaus Prancūzijos Langedoko Rusijono patiekalo „Cassoulet“, idealiai derančio su šio regiono raudonuoju vynu, receptą.

 

 8 asmenims reikės: 600 g baltųjų pupelių,  800 g rūkyto kumpio, 1 kg kiaulienos nugarinės, 1 kg ėrienos, 8 vnt. konservuotų žąsies šlaunelių, dešros, kiaulienos odos, 400 g pomidorų, 200 g morkų,  svogūnų, česnakų, alyvuogių aliejaus, gvazdikėlių, čiobrelių, druskos ir pipirų.

Išmirkytas pupeles, kumpį, kiaulienos odą, svogūnus, gvazdikėlius, 3 sutrintas česnako skilteles, nuluptas ir supjaustytas morkas pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant lėtos ugnies 2 valandas.

Per tą laiką pakepinkite kiaulienos ir ėrienos gabalus aliejuje. Pridėkite smulkintų svogūnų,  česnako, čiobrelių. Vėliau sumeskite pjaustytus pomidorus. Užberkite druskos, pipirų ir įpylę vandens virkite 1 valandą.

Iš pupelių ir mėsos troškinio išimkite kiaulės odą, supjaustykite ją juostelėmis ir vėl sudėkite į puodą. Sumaišykite abiejų puodų turinį, įdėkite dešros, žąsų šlauneles, lėtai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies dar 20 minučių.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

25:11
10:24
04:58

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie 15min