Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaino genijus Paolo Pininfarina: jeigu pavyks rašiklio projektas, pasiseks ir su dangoraižiu

„Passione e personalita“ (aistra ir asmenybės išraiška – it.), – svarbiausi bruožai, kuriais italų dizaineris Paolo Pininfarina apibūdina savo automobilio, rašomojo stalo ir rašiklio, vandens butelio, stadiono ir daugiabučio dizainą. Polėkio, aistros ir genialios asmenybės braižo netrūksta ir naujausiame inžinieriaus P.Pininfarina kūrinyje – ultramoderniame „Ferra“ bokšte, kuris netrukus išvys dienos šviesą viename prestižinių Singapūro gyvenamųjų rajonų.
I_copertina_alta
I_copertina_alta

„Ferra“ – tai bordo ir mėynos spalvos 102 metrų aukščio ultramodernus rezidencijų pastatas. Sferinių formų bokštas atrodo ne tik itin prabangiai, jis kuria  mobilaus statinio įspūdį. Pastatas lyg erdvėlaivis tarsi šauna į dangaus mėlynę.

P.Pininfarina sukurto architektūros ir dizaino šedevro subtilybėmis galima pasigrožėti ne tik apsilankius Singapūre.

Trečiojo tūkstantmečio kosminį laiva primenančias P.Pininfarina pastato formas galima ilgiau patyrinėti knygyne. Architektūros ir dizaino katalogo „100 progettisti italiani – talenti contemporanei” – („100  italų projektuotojų – šiuolaikiniai talentai“) viršelį puošia Paolo Pininfarina „Ferra“.

 „100 italų projektuotojų – šiuolaikiniai talentai“ – šį naują leidinį Romos San Luca akademijoje pristatė pats Italijos Architektų ir dizainerių asociacijos prezidentas P.Pinifarina.  

Prezentacijos metu inžinierius pabrėžė, koks svarbus yra „Made in Italy“ architektūros stilius pasaulyje. Jo išskirtinumas slypi itališkume, kurį dizaino diktatorius inžinierius P.Pininfarina apibūdino kaip itališko temperamento, gyvenimo būdo ir kokybės išraišką.

 Prezentacijos metu inžinierius pabrėžė, koks svarbus yra „Made in Italy“ dizainas ir architektūros stilius pasaulyje. Jo išskirtinumas slypi „itališkume“, kurį dizaino diktatorius apibūdino kaip itališko temperamento, gyvenimo būdo ir kokybės išraišką.

Katalogas skirtas garsinti Italijos dizaino ir architektūros žvaigždėms, jau sukūrusioms iškirtinio dizaino kūrinių. Architektūros šedevrų nuotraukas galima pamatyti aukščiausios kokybės fotoalbume.

P.Pininfarina prezentacijos metu Romoje pabrėžė, kad tobulas kūrėjas moka išgyventi ir finansų krizės sąlygomis. Tai reiškia, kad jis privalo išmokti kurti viską – nuo pieštuko iki daugiabučio.

Pats P.Pininfarina yra sukūręs nemažai gyvenamųjų ir masiniams renginiams skirtų pastatų.

Vieni įspūdingiausių – tūkstančio kvadratinių metrų „Millecento“ rezidencijų pastatas Majamyje, „de luxe“ stiliaus rūmai Floridoje, sporto kompleksai Argentinoje, „Juventus“ futbolo stadionas Turine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius