-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Gattinoni“ mados namų prabanga įsibrovė į Romos kino festivalį

Pasauliui gerai pažįstamas architektoniškas „Gattinoni“ mados namų stilius. Ant Romos kino festivalio raudonojo kilimo aktorė Elisa di Francisca žengė vilkėdama ažūrinę šių mados namų dizainerio Guillermo Mariotto sukurtą suknelę. Žvelgiant į dailią liekną moterį lengva buvo pajusti formų, aromatų, emocijų ekstazę. Ant podiumo žengianti moteris atrodė beprotiškai aistringa.
Elisa Di Francisca in Gattinoni Couture Festival del Film di Roma 2013
Elisa Di Francisca

 Atvertęs naują  biografijos puslapį Romos aukštosios mados dizaineris G.Mariotto jaučiasi laimingas. Su šiuo mados genijumi Romos aukštuomenės moterys kasmet susitinka sausį ir liepą, kai Amžinajame mieste vyksta aukštosios mados savaitės.

„Gattinoni“ kolekcijų sunknios kaskart žavi svaiginančia prabanga, jose lengvai užčiuopiamas harmoningas praeities ryšys su trečiojo tūkstantmečio technologijomis. Būtent tai ir yra stiprioji mados namų vieta, kuri „Gattinoni“ stilistui ir kūrybos vadovui G.Mariotto užtikrino vietą tarp „haute couture” ir „alta moda” galingųjų Valentino, Givenchy, Renato Balestra, Raffaella Curiel, Giorgio Armani.

Dizaineris dievina moteris, moterys myli Guillermo. Pats kūrėjas yra ne kartą prisipažinęs: jo požiūrį į dailiąją lytį suformavo vaikystėje jį lydėjusios moterys – mama, tetos, seserys. Būtent todėl jis puikiai pažįstą moterų būdą.

Dizainerio butikai Romos centre traukia moterų akį. Dizaineris dievina moteris, moterys myli Guillermo. Pats kūrėjas yra ne kartą prisipažinęs: jo požiūrį į dailiąją lytį suformavo vaikystėje jį lydėjusios moterys – mama, tetos, seserys.

Būtent todėl jis puikiai pažįstą moterų būdą. G.Mariotto  garsėja Romoje ne tik kaip talentingas kūrėjas, jis – puikus dailiosios lyties psichologijos žinovas. Jį dievina arabų princesės ir kino garsenybės. Įnoringiausios pasaulio moterys.

Štai ir garsi aktorė E.di Francisca Romos kino festivalyje sužibėjo, vilkėdama anglies spalvos G.Mariotto sukurta suknia „su misura“ – (it. pagal išmatavimus). Aktorė visą mėnesį gyveno Romoje, kol kūrėjas matavo, kirpo, vaišino aktorę vakarienėmis ir šnekėjosi, šnekėjosi. Piešė eskizus ir vėl iš naujo kirpo, siuvinėjo ažūrus, mereškavo. Rankų darbo suknia ant raudonojo Romos kino festivalio kilimo abejingų nepaliko.

Dizaineris yra nupiešęs drabužius daugybei garsių aktorių, sukūrė drabužius Roberto Altmano filmui „Pret – a – porter“. Tačiau jis visada prisipažįsta, kad į jo mados namus skurdi asmenybė kelio niekada neras. Jam patinka emocingos, karšto temperamento, kartais net isteriškos moterys. Intuicija kūrėjui pasako, kada suknia pavyks, o kurios reikia atsisakyti.

Kurdamas drabužį moteriai Guillermo užtikrina ne tik išskirtinę estetiką, bet sukuria tokį rūbą, kuris moteriai suteikia ramybės, laisvės, vidinės harmonijos jausmą.

Romos aukštosios mados savaitės išvakarėse „Gattinoni“ mados namai dar kartą pasauliui priminė, kad tikra moteris tai – „donna di classe“ – (it. kilminga, elegantiška, savimi pasitikinti moteris.). 

„Moterims reikia suteikti galimybę išsikalbėti, – teigia aukštosios mados genijus „Gattinoni“ kūrėjas G. Mariotto. – Tada jos bus gražios ir laimingos".  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius