Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingas vyras, koks jis? Žavus ir netobulas nuotykių ieškotojas

Visą ateinančią savaitę Italija kalbės apie vyrus. Šiandien startavusi 84 – oji vyrų pavasario ir vasaros Florencijos mados savaitė „Pitti Uomo“ pirmoji praneš, koks kitąmet bus vyras. Apsivilkęs formalia eilute jis jaudins ar atstums, o gal sukels ironišką priešingos lyties šypseną? O kokio audinio eilutė bus madinga? Pasiūta pagal individualius išmatavimus ar plačiai tiražuojama?
Mados savaitė
Mados savaitė / Jurgos Jurkevičienės nuotr.
Temos: 3 Mada Florencija Vyras
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Jurkevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Jurkevičienė

Apie tai praneš daugiau kaip du šimtai Florencijos mados savaitėje kolekcijas pristatančių bendrovių ir mados namų. Kai kurie jų šeštadienį persikraustys į Milaną ir naujausias vyrų stiliaus idėjas parodys Auksinio mados kvadrato butikuose ir ant dizainerių podiumų.

Dar pernai vyrų mados savaitę atidariusioje Florencijos „Pitti Uomo“ parodoje buvo šnekama apie sveikai gyvenantį atletišką vyrą. Patrauklus buvo stipriosios lyties atstovas kasdien sportuojantis gamtoje ir nesibodintis lauko darbų kaime.

Šįkart vyro įvaizdis kitos. Jis daugiau nebetrokšta prakaituoti kaime. Šįmet vyras nepaliauja svajoti apie keliones. Jis vis mažiau būna biure, ir vis daugiau keliauja. O tai reiškia, kad visą kaimo darbų atributiką keičia romantiškos transporto priemonės – motociklas, motoroleris, dviratis, netgi skuteris, jėgos aitvarai. Būtent šios judėjimo priemonės ir lemia kitų metų vyro garderobą. Todėl svarbiausia bus įsigyti tokių drabužių ir aksesuarų, kurie kelionės metu lagamine padės sutaupyti vietos. Reiškia, kad vyrą domins patogūs, nesiglamžantys, kokybiškų audinių kostiumai, nertiniai ir minkštas, lengvai atgaunantis formą apavas.

Florencijos mados savaitėje aksesuarus vyrams pristatę dizaineriai juokauja, kad netrukus net metalo detektoriai orouostuose bus nebereikalingi. Ir vyro kelionės lagaminas ir planšetinių kompiuterių dėklai, diržas ir apavas pagaminti iš tokios prabangios odos, visiškai be jokių pamušalų ir metalo detalių, jog yra beveik besvoriai.

Žvelgiant į naują šiltojo sezono vyrų drabužinę lengva pastebėti, kad net formali eilutė pasiūta taip, kad ji tinka visiems gyvenimo atvejams. Nei pernelyg ištaiginga, nei paprasta. Kūrėjai laisvai derina skirtingas medžiagas ir iš pirmo žvilgsnio nederančius audinius. Šviesūs džinso audinio marškiniai dera prie languoto švarko, o lino kelnės prie zomšos batų. Iš pirmo žvilgsnio eilutė atrodo skirta biurui, tačiau pakeitus kelias mažas detales, pavyzdžiui, įsiavus į vakaro apavą basnirčia, ji puikiai atrodo ir gatvėje.

Kokią žinią norėjo pranešti dizaineriai? Kad vyras kitą vasarą nebenorės atrodyti tvarkingas. Kad jei surizikuos atrodyti lyg ką tik iš rūbų salono išėjęs dendis, sukels nepasitikėjimą?

Florencijos kūrėjai neleidžia abejoti – visiškai taip. Formalumas taps blogo skonio bruožu, bet vis dėlto vyras atrodys grakštus, savimi pasitikintis. Itališkas estetikos prieskonis niekur neišnyks. Vyro įvaizdį nulems tai, kad vilkėdamas praktiškus, iš pirmo žvilgsnio gerokai panešiotus lyg vintažinius drabužius, jis neatrodys tobulas, tačiau išsaugos pirmapradę eleganciją.

Minkšti ir kokybiški audiniai užtikrins patogumą, bet patyrusi akis vyro įvaizdyje pastebės ir meistriškai slepiamą prabangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius