Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milano mados savaitė: italų dizaineriai nusilenkė sportui ir gamtai

Žvelgiant į pirmosios Milano mados savaitės dienos kolekcijas peršasi išvada, kad kitą vasarą moters spintoje nepritrūks optimizmo. Skaisčios spalvos, prabanga, erotiški kirpimai, peršviečiami audiniai skelbė, kad dailioji lytis nusiteikusi pozityviai ir pasiruošusi atremti visus gyvenimo iššūkius. Ir ne tik. Moteris kitą vasarą sportuos, svajos, keliaus.
Milano mados savaitė: „Gucci“ 2014 m. pavasario-vasaros kolekcija
Milano mados savaitė: „Gucci“ 2014 m. pavasario-vasaros kolekcija / „Scanpix“ nuotr.

„Alberta Ferretti“, „Gucci“, „Byblos“, „DSquared“ ir kiti pirmą dieną parodę kolekcijas mados namai įtikino, kad kitąmet moterys bus atletiškos, o puiki fizinė forma užtikrins gerą nuotaiką ir poreikį išryškinti dailias formas. Tai reiškia, kad spintoje karaliaus smarkiai aptempiantys figūrą technologiški audiniai.

Apie moters raumenis pirmoji Milane prabilo „Gucci“ mados namų kūrėja Frida Giannini, pasiūliusi originalių vasaros komplektų, kuriuose dominavo tinklo būdu nerti audiniai. Jie peršviečiami, todėl puikiai paryškino po nertiniais slypinčius sportinius drabužius – kombinezoną, mikropluošto marškinėlius, elastingas liemenėles.

Apie moters raumenis pirmoji Milane prabilo „Gucci“ mados namų kūrėja Frida Giannini, pasiūliusi originalių vasaros komplektų, kuriuose dominavo tinklo būdu nerti audiniai.

Jie peršviečiami, todėl puikiai paryškino po nertiniais slypinčius sportinius drabužius – kombinezoną, mikropluošto marškinėlius, elastingas liemenėles. F.Giannini klientė – turtingų Italijos giminių palikuonė – kitąmet nepamirš, kad svarbiausias moters uždavinys yra gundyti. Todėl „Gucci“ drąsiai modeliuoja plazdančio klajoklės sijono skeltukus, apnuogina šifono tunikų krūtinės ir nugaros iškirptes. Įspūdingas audinių dekoras dvelkia egzotiškų salų gamta. Oranžinė, slyvos, sodri geltona, rūdžių spalvos juodame fone kažkaip stebuklingai dera tarpusavyje, pabrėždamos audinių lengvumą. Apatinis trikotažas atidengiamas principu „vedo, non vedo“, – (it.matau, bet nematau).

Gaivališka aistra kelionėms ir anksčiau nematytas optimizmas tiesiog kunkuliuoja „Alberta Ferretti“ mados namų kitos vasaros kolekcijoje.  Baltos ir geltonos spalvos kontrastai atskleidžia Meksikos vietinių gyventojų temperamentą. Tačiau gėlėmis siuvinėti diržai, apykaklės, rankovės atrodo kosmopolitiškai, nors iš pirmo žvilgsnio susidaro įspūdis, kad tai – lyg ir etnostiliaus tendencija. Baltos medvilnės fone siuvinėtos gėlės kitą vasarą moteris nuteiks linksmai. Architektoniškos drabužių formos keičiasi vietomis su romantiškais raukiniais. Būtent tai ir yra stiprioji šios dizainerės, Italijoje vadinamos suknelių karaliene, stiliaus vieta.

Kolekcija šįmet kaip niekada – drąsi. Oranžinės, skaisčiai žalios, mėlynos šifono suknios švelniai plazda ant moters kūno išreikšdamos gaivališką, pilną nepastovių emocijų moters dvasią. Visas jos kūnas, glamonėjamas švelnių lengvų audinių atrodo erotiškas. Žvelgiant į „Alberta Ferretti“ suknias nėra abejonių – dar niekada moteris taip smarkiai netroško ištrūkti iš savo kasdienybės, pakilti aukščiau metropolijų pilkumos, išsivaduoti nuo didmiesčių streso.

Panašiomis nuotaikomis dvelkia ir Italijos šilko karalių „Byblos“ mados namų kolekcija, kurioje dominuoja moters sielą įprasminantis drugelis. Jis išreikštas įvairiausiomis formomis – subtiliu dekoru, siuvinėjimais, inkrustacijomis ant brangaus šilko audinio. Žvelgiant į „Byblos“ mados namų tekstilę tenka dar kartą nustebti: aukščiausio lygio technologijos, leidžiančios ant šilko sukurti rankų darbo siuvinėjimo įspūdį, vertos trečiojo tūkstantmečio progreso.

Kad mada beprotišku greičiu keičiasi ir tuo pat metu žengia į priekį Milane dar kartą patvirtino „DSquared“ mados namai. Dizainerių Dan ir Dean Katenų iš Kanados duetas nustebino sugebėjimu ne kartą Milane matytus plėšrūnų motyvus pateikti naujai. Šįkart Afrikos fauna dvelkiantys dėmėti gepardo, pitono ir juostuoti zebro kūną primenantys audiniai pakluso erotiškų „DSquared“ šortukų ir liemenėlės kirpimui. Plačiabrylės šiaudinės skrybėlės moterims suteikė egzotiškos elegancijos prieskonį – jos atrodė dieviškai gražios ir truputį laukinės. Kad dailioji „DSquared“ lytis vis dėlto paliesta civilizacijos – galima buvo spręsti žvelgiant į itin ekstravagantiškus ir itin prabangius ateinančios vasaros saulės akinius. 

Architektoniškos drabužių formos keičiasi vietomis su romantiškais raukiniais. Būtent tai ir yra stiprioji šios dizainerės, Italijoje vadinamos suknelių karaliene, stiliaus vieta.  

Pirmosios dienos kolekcijos  patvirtino, kad kitąmet moteris iš tiesų bus sportiška, nes tiek dienos metu biure, tiek ir laisvalaikiu ji avės aukštakulnius. Kitąmet mados tendencijos skelbs ažūro epochą, todėl basutės iš zomšos ir minkštos pitono, ryklio, tapyro odos bus sudėliotos iš daugybės dirželių.

Pirmosios mados savaitės dienos metu paaiškėjo ir tai, kad kasdien į biurus moterys keliaus ant rankos užsinėrusios prabangią rankinę. Visai nenuostabu, kad ji bus pasiūta iš brangaus spalvoto krokodilo odos. Kai kurių rankinių forma primins daktaro lagaminėlį „bauletto“. Rankinė su ilga rankena ant peties „tracolla“ labiausiai domins jaunas provokuoti mėgstančias karjeristes. Šiltąjį sezoną kūrėjai rankinėms siūlo ir technologišką PVC. Vasaros rankinių spalvos – ryškios. Joms kūrėjai parinko fuksijos, turkio, naftos, molio spalvas.

Vakaro aukštakulniai neišvengs spindesio. Inkrustuoti Swarovskio kristalais ir brangiais spalvotais akmenimis aukštakulniai moters pėdai suteiks ne tik grakštumo, bet ir tam tikros erotikos. Juk puikus egzotiškų kraštų įdegis ir rafinuotas trečiojo tūkstantmečio pedikiūras net netobuliausią pėdą pavers gundančiu stebuklu.

Milane stebino tai, kad kitą vasarą moterys – atletiškos klajoklės – moteriškumo sieks šiek tiek laukinėmis natūraliomis šukuosenomis. Jos žavės palaidais, į viršų sukeltais plaukais, išblukusiu grimu, kuriame neišsiskiria net lūpos ir  šiek tiek liūdna veido išraiška. Ką tokia veido išraiška ir įvaizdis galėtų reikšti, suprasime galbūt tik paskutinę mados savaitės Milane dieną. Palūkėkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius