Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milano mados savaitė: kitą vasarą moteris bus ir švelni ir agresyvi

Švelnios pastelinės spalvos, ledo paviršiai, Svarovskio kristalų dekoras, raukiniai, technoaudinio leginsai ir keistos šukuosenos su gausybe prisegtų prie pakaušio garbanėlių – tai naujos „Emporio Armani“ moters stilius. Mados teoretikams lyg ir tapo aišku, kad kitą vasarą žavės švelni, romantiška svajoklė. Bet tą pačią mados savaitės dieną viskas apvirto aukštyn kojomis. Madoje būtent tai ir yra žavu.
Madų kolekcijos pristatymas
„Emporio Armani“ kolekcija

Romantiškos jaunos moters įvaizdį ankstų trečiosios Milano mados savaitės dienos rytą pademonstravo italų elegancijos karalius Giorgio Armani. Jau tą patį vakarą ant „Versace“ podiumo žengė agresyvi kvapą gniaužianti Donatellos Versace rokerė, apstulbinusi agresyvumu. Apkaustais inkrustuoti aukštakulniai, džinsiniai grafito paviršiaus švarkeliai ir „chiodo“ – (it.vinis) švarkai atrodė be galo stilingi.

Jauna ir kosmopolitiška

Miražo ir svajonių pasaulyje gyvena ir „Etro“ mados namų moterys. Švelnaus klajoklės stiliaus šlamesys ant podiumo vertė  užmerkti akis ir leistis mintimis į egzotiškas keliones.

Lietuvos manekenės Agnė Končiūtė, Nida Kazickaitė, Karolina Lipkevičiūtė, Ona Auškelytė puikiai įprasmino jaunos kosmopolitiškos  „Emporio Armani“ moters įvaizdį. Merginos vilkėjo pastelinių spalvų švarkelius, susiūtus iš daugybės medžiagos skiaučių, ir plačias  sutrumpintas kelnes.

Ant mados takelio žavėjo ir faktūriški pastelinių spalvų audiniai, primenantys aštuntajame dešimtmetyje madingą krempleną.

Jauna „Emporio Armani“ drabužių vilkėtoja prie šios medžiagos kelnių kostiumų derins aukštakulnius smailomis nosimis. Jie pagaminti iš plonų dirželių.

Lietuvėms tiko naujas mados namų įvaizdis – kitąmet bus madingas švelnus padūmavęs grimas ir subtiliai paryškintos akys.

Miražo ir svajonių pasaulyje gyvena ir „Etro“ mados namų moterys. Švelnaus klajoklės stiliaus šlamesys ant podiumo vertė  užmerkti akis ir leistis mintimis į egzotiškas keliones. Šilko skarelių principu sudėliotos suknios  žavėjo ekstravagantiškais kirpimais, kurie išryškino dailius moterų pečius. Plazdančios suknelės, maloniai glamonėjančios moters kūną, leido tik numanyti apie dailias klubų formas, siaurą taliją.

Tiek romantikos, tiek ir agresyvumo nepritrūko kitos vasaros „Sportmax“ kolekcijoje. Ant podiumo žavėjo švelnios ilgos dvisluoksnės šifono suknelės, kurių apatinukai pasiūti iš kūno spalvos šilko, o viršutinė suknelė – marginta juodais taškučiais. Dienos metu biure „Spormax“ klientė vilkės architektoniškas poplino suknias, margintas geometrinių figūrų piešiniu.

Kelnių kostiumų laikas

„Trussardi“ mados namai priminė, kad vienu geidžiamiausių kitos vasaros drabužių taps kelnių kostiumai. Juos mados namai siuva iš lino, medvilnės su šilku, krepdešino, derina poplino švarką su plazdančiomis kelnėmis, arba, atvirkščiai – aptempiančias odos kelnes su plačiu romantišku šilko švarkeliu.

Baltus kostiumėlius rinksis romantiškos sielos moterys, o štai jaunatviškoms agresyvioms merginoms „Trussardi“ siūlo sodrią oranžinę. Šie mados namai garsėja aksesuarų kokybe. Odos rankinės, apavas, pirštinės ir diržai su skaliko atvaizdu pasaulyje asocijuojasi su aukšta „Made in Italy“ kokybe. Kitą vasarą „Trussardi“ moterys savo garderobą dar pagyvins svarbiu aksesuaru – tai šią vasarą suklestėjusi skrybėlė.

Agresyvumo ir stilingumo viršūnė

Vis dėlto agresyvumo ir stilingumo viršūne galima drąsiai skelbti „Versace“ mados namų kolekciją. Įdomu tai, kad savo mėgstamą rokerišką stilių Donatella Versace šįmet išreiškė džinso audiniu.

Kaskart ant podiumo nustebina Sardinijos dizaineris Antonio Marras. Jo kolekciją šįmet demonstravo lietuvė manekenė Evelina Sriebalytė. Metalizuotų paviršių suknelės žavėjo egzotiškų augalų dekoru. Moterys žengė vilkėdamos plazdančiais šifono sijonais ir spindinčio paviršiaus taftos švarkais.

Vis dėlto agresyvumo ir stilingumo viršūne galima drąsiai skelbti „Versace“ mados namų kolekciją. Įdomu tai, kad savo mėgstamą rokerišką stilių Donatella Versace šįmet išreiškė džinso audiniu. Tai tikras technologijų stebuklas. Džinsas keitė įvaizdį ant podiumo lyg chameleonas odos atspalvius. Juodas grafito paviršiaus, mėlynas aliejinis, faktūriškas džinsas tiko saulės kliošo sijonams, atidengiantiems nuogus atletiškus moterų pilvus ir ilgas kojas. O ant nuogo kūno ir ekstravagantiškos liemenėlės dėvimas švarkelis buvo inkrustuotas Svarovskio kristalais ir metalo apdaila.

Žvelgiant į madų podiumus trečią dieną tapo aišku, kad moteris kitą vasarą bus nepastovi. Nuo jos emocinės būklės priklausys, kokią tą dieną ji rinksis rankinę, o kokius avės batus. Taigi, spintoje bus madingas savotiškas žavus ir nepakartojamas chaosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius