Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Romoje startuoja aukštosios mados savaitė

Romos aukštosios mados savaitė – tai visada nauja „Dolce Vita“ šventė, naujas iššūkis, kaskart vis kitaip, bet smarkiai sudrebinantis pasaulį.
Romos mados savaitė
Romos mados savaitė / Jurgos Jurkevičienės nuotrauka
Temos: 2 Roma Mada

Argi tai ne iššūkis, jei mada akina pačioje Vatikano Šv. Petro bazilikos papėdėje? O tai reiškia, kad gražiausios ir brangiausios pasaulio suknios spindi ant vienuolyne įrengto podiumo.

Santo Spirito in Sassia vienuolyne penkias dienas žaižaruos tikri brilijantai, veidrodinį podiumo takelį šluos inkrustuotos suknios, kurių audinys buvo pagamintas tik jai – vienintelei dizainerio klientei.

Jurgos Jurkevičienės nuotrauka/Romos mados savaitė
Jurgos Jurkevičienės nuotrauka/Romos mados savaitė

Vienuolyno užkulisiuose galva svaigs nuo prabangių kvepalų aromatų, smagu bus patyrinėti Romos aukštuomenės  moterų ir vyrų apdarus. Jie – tarsi nužengę iš kitos epochos. Pernelyg šiam laikmečiui prabangūs.

Aukštosios mados savaitė – tai nepakartojamas šių dienų buržuazijos žavesys. Be pozos ir arogancijos, natūralus ir nepakartojamas, it režisieriaus Federico Fellini laikais, kai Roma pasaulis žavėjosi dėl to, kad čia – Amžinajame mieste – kiauras naktis siausdavo Holivudo žvaigždės. Jos žavėjo aukštosios mados elegancija ir vertė atsigręžti Veneto gatvės praeivius.

Aukštosios mados savaitė – tai nepakartojamas šių dienų buržuazijos žavesys.

Ką naujo Roma parodys šią liepą? Ar dar kartą nustebins pasaulį garsiais vardais, tokiais kaip prancūzas Jean Paul Gaultier, italai Fausto Sarli,  Renato Balestra, Nino Lettieri, Giada Curtis, Raffaella Curiel? Arabais – Tony Ward, Jamal Taslaq, Abed Mahfouz. Ir visiškai naujais rusų kūrėjais – Leonid Aleksejev, Natasa Pavluscenko.

Aišku viena, kad Romos  podiume pamatysime visai kitą, nei Milane mados ideologiją. Čia karaliaus jis – vienas ir nepakartojamas drabužis. Žavaus scenarijaus fone, ant podiumo aktorių – aukštosios mados manekenių. Jos vilkės brangiausius planetos rūbus ir dar, ir dar kartą privers susimąstyti: „Kas gali tokias suknias vilkėti šiais laikais?“.

Bet jei yra itališkosios  „sartoria“ – (it.siuvykla) ir „sarto“ – siuvėjai , Paryžiaus „couturier“ – ( pranc. aukštosios mados kūrėjas), reiškia bus ir kūrinys. Jei yra kūrinys, bus ir jo nešiotoja.

Į kolekcijų pristatymus atvyks ne tik garsūs užsienio dizaineriai, bet ir jų klientai, žmonės, kuriems būtinai reikia vilkėti šiuo išskirtiniu tik jiems vieniems pasiūtu drabužiu. Nes jie patys, jų kasdienybė ir šventės – išskirtiniai.

Jurgos Jurkevičienės nuotrauka/Jamalo Taslaq kolekcija
Jurgos Jurkevičienės nuotrauka/Jamalo Taslaq kolekcija

Tarp Romos aristokratijos karaliauja stebuklingas terminas „su misura“ – (pagal išmatavimus –it.). Tai slaptas kodas, kurio nežinodamas niekada nepakliūsi į buržuazijos aplinką.

Kiekvieną vakarą po kolekcijų prezentacijų prabangiose Romos vilose dizaineriai ruoš pokylius  miesto elitui. Juos aprašys viso pasaulio žiniasklaida, nufilmuos televizijos.  „Villa Giulia“, „Villa Miani“, „Villa Aurelia“ – vilų terasosi liesis šampanas ir publika, vilkinti brangiais apdarais žvelgs į  skendinčią prožektorių šviesoje naktinės Romos  panoramą.

Aukštuomenė linksminsis iki aušros – juk to panorėjo dizaineris. Sukurti pasakišką naktį savo klientėms – kiekvieno jų užduotis ir pareiga. Apie šią naktį, kaip ir prabangias suknias, buvo galvota lygiai pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius