-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tropikų kaitra Romos gatvėse elegancijos nesugriovė

Kai Amžinojo miesto grindinį svilina 38 laipsnių kaitra, apie spalvas ir mados tendencijas, atrodytų, sunku galvoti. Tačiau tropikų karštis Romos mados tradicijoms įtakos neturi. Dieną ir naktį „dolce vita“ miesto gatvės atrodo ne tik linksmos ir triukšmingos, bet ir svaigina elegancija.
Skrybėles dėvi ir vyrai, ir moterys
Skrybėles dėvi ir vyrai, ir moterys / Jurgos Jurkevičienės nuotr.

Vidurdienį laukiant autobuso stotelėje, galima įdegti lyg prabangiame Žydrojo kranto paplūdimyje – saulė svilina tiesiog į galvą, o pasislėpti nėra kur. Netinkamai išsirinkus drabužius, galima pakliūti ir į greitosios pagalbos punktą, nes kūnas plūste plūsta prakaitu. Tokį karštį pakelti ir išlikti elegantiškam galima tik vilkint drabužius iš aukščiausios kokybės lino.

Turistus vitrinose vilioja nuolaidos, kurios pasiekė jau 70 proc., todėl šurmulys gatvėse net svilinant karščiui nemažėja. Perkama ir tiesiog gatvėse – čia prekyba šmaikšt ir neatsiejama nuo miesto kasdienybės, nenurimstanti nei dieną, nei naktį.

Pasidairius po Romos gatves, galima drąsiai skelbti šios vasaros kultinius aksesuarus. Tai – šortai, spalvoti akiniai ir fetro skrybėlė.

Pasidairius po Romos gatves, galima drąsiai skelbti šios vasaros kultinius aksesuarus. Tai – šortai, spalvoti akiniai ir fetro skrybėlė. Įvairiausių modelių ir audinių mini šortukus vilki ir jaunos merginos, ir solidžios dailiosios lyties atstovės, ir vyrai. Juostuotus ir languotus atraitotus šortus stiprioji lytis ir moterys derina prie prabangių minkštos odos šlepečių su dirželiu tarpupirštyje.

Vyrų ir moterų elegancijai Romos gatvėje ypatingą atspalvį šiemet suteikia fetrinės skrybėlės. Jos – plačiais ir visiškai siaurais kraštais, papuoštos įvairiaspalvėmis juostomis arba Italijos trispalve.

Madingos skrybėlės – rugių, kakavos, vandenyno ir sniego baltumo spalvos. Be skrybėlės šią vasarą Romos centre nevaikšto nei turistai, nei Romos gyventojai.

Karjeros siekiantys italai prie lininės eilutės taip pat priderina skrybėles. Jos nė kiek ne prasčiau tinka ir prie atraitotų šortų. Pagal skrybėlės dėvėjimą galima atspėti turistų tautybę. Rusai ir ispanai kreipia jas ant šono, prancūzai skrybėle dengia pakaušį ir apnuogina kaktą. Tolimųjų Rytų turistai – japonai, korėjiečiai, kinai – užsimaukšlina ant akių.

Jurgos Jurkevičienės nuotr./Žingsniuoti, avint aukatakulniais, Romos centro grindiniu pavojinga
Jurgos Jurkevičienės nuotr./Žingsniuoti, avint aukštakulniais, Romos centro grindiniu pavojinga

Italai net kaitriausią dieną skrybėlę dėvi lyg žingsniuotų podiumu – šmaikščiai, su tam tikru aristokratiškumo prieskoniu. Šiek tiek „mastrojaniškai“. Būtinai kartu su stilingais saulės akiniais.

Stilingumą kaitrią vasaros dieną paryškina „sartro“ stiliaus klasikinės formos akiniai skaisčių spalvų rėmais ir veidrodiniais stiklais. Jų stiklai dar labiau sustiprina šviesą ir pasaulis atrodo dar stipriau nutviekstas saulės. Todėl net apsipylę prakaitu turistai atrodo nusiteikę optimistiškai.

Didžiausias pavojus per karščius tyko vakaro eleganciją mėgstančių moterų. Žingsniuoti Romos centro „sanpietrini“ grindiniu, avint madingomis basutėmis iš medžio išskaptuota platforma, – tikrai pavojinga. Italų dizaineriai tokias basutes rekomenduoja palikti „dolce vita“ miesto nakčiai, kai karštis bent 15 laipsnių nukrenta ir pėda mažiau prakaituoja.

Vidurdienį eleganciją užtikrina skaisčių spalvų mezginiais puoštos vėduoklės. Jos suteikia galimybę šiek tiek išsaugoti makiažą. Kosmetikos specialistai kaitrią dieną siūlo jo apskritai nenaudoti. Prie įdegusio veido puikiausiai tinka subtiliai paryškintos lūpos, balti dantys ir šypsena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius