Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Lapių kaimo atidaryta slidinėjimo trasa

Klaipėdos rajone, netoli Lapių kaimo ant Utrių kalno prieš pat Naujuosius atidaryta nauja slidinėjimo trasa. Ją įrengusios Lapių bendruomenės atstovai sako didelio pelno nesitikintys, tačiau jau brandina idėjas kaip kalną pritaikyti ir vasaros pramogoms.
Utrių kalnas
Utrių kalnas / Mano-gargždai.nuotr

KONKURSAS: siųskite įspūdžius iš slidinėjimo kurortų el. paštu slides@15min.lt ir laimėkite Liepkalnio trasos bilietus. Konkurso taisyklės (spauskite čia).

Mėgėjiškų slidinėjimo trasų ant Utrių kalno būta ir prieš tris dešimtmečius, slidinėjimo entuziastai tuomet esą čia važiuodavę gausiai. modernioms trasoms įrengti prireikė trejų metų. Iš Europos sąjungos fondų gauta daugiau nei pusė milijono litų, lėšų skyrė ir Klaipėdos rajono savivaldybė bei Žemės ūkio ministerija.

Beveik 4 hektarų plote įrengti trys keltuvai – vienas iš jų pajėgus kelti 700 žmonių per

"Facebook" nuotr./Utrių kalnas
"Facebook" nuotr./Utrių kalnas

valandą, nupirktos dvi sniego patrankos, kitos įrangos. Bus 4 įvairaus sudėtingumo trasos. Atidaryti jas planuota sausio viduryje, tačiau prieš Naujuosius netikėtai spustelėjus šaltukui suskubta atidaryti bent vieną – ilgiausią – 250 metrų.

„Kadangi sniego šitai trasai vienintelei pasiruošėm ganėtinai nemažai, turėtumėm išgyventi savaitę prie pliuso tikrai. Galbūt jeigu lietus – bus blogiau, tą dieną gal neslidinėsim, bet sausio viduriukas žada, kad dar bus šalčių“, – kalbėjo projekto „Utrių slidinėjimo kalnas“ vadovas Gintautas Rusteika.

Slidininkų blog'o konkursas
Slidininkų blog'o konkursas

Trasą įrengęs Lapių bendruomenės centras – ne pelno siekianti organizacija, tačiau tikimasi, kad naudos bendruomenei naujas verslas duos.

„Mes įdarbinom bendruomenę dabar du kasininkus čia vietinius žmones – tai va tokia nauda. Iš kitos pusės, jeigu užsidirbsime pinigų, tai tie pinigai bus arba čia norim dar kažką daryti tvarkyti ir tuo pačiu bus pinigų ir šventėm, ir išvykom, ir infrastruktūrai kažkokiai nedidelei susitvarkyti“, – sakė Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė.

Prie bendruomenės įrengto objekto šliejasi ir kiti verslai – slidinėjimo inventoriaus nuoma, ieškoma norinčių įrengti nedidelę kavinukę. be to brandinamos idėjos, kaip kalną būtų galima pritaikyti ne tik žiemos, bet ir vasaros pramogoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius