Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 įdomiausių faktų apie beržų sulą

Sveikai organizmo būklei palaikyti patariama kasdien išgerti vandens. Vis dėlto specialistai įvardija geresnį reikalingų vitaminų ir sveikatos šaltinį – beržų sulą, kuri yra kuo puikiausia alternatyva tiek vandeniui, tiek geriamoms sultims – tai itin naudingas gėrimas ir sportininkams.
Sula
Sula
Temos: 1 Sula

Jūsų dėmesiui pateikiame įdomiausius faktus apie beržų sulą:

1. Sula mažina reumato, radikulito, artrito simptomus, šalina iš organizmo akmenis, druskų sankaupas, šlakus ir toksinus, gerina medžiagų apykaitą.

2. Sula ypač naudinga gydant tokias ligas kaip bronchitas, tuberkuliozė, inkstų akmenligė, podagra, egzema, neurodermatitas, žvynelinė.

3. Beržų sula vertingų savybių nepraranda ir konservuota.

4. Sula – mažai kaloringas gėrimas (100 ml apie 10 kJ).

5. Beržų sula gerina medžiagų apykaitą, todėl rekomenduojama gerti laikantis dietos.

6. Suloje yra fruktozės, organinių rūgščių, gerinančių virškinimo trakto veiklą, pasižyminčių antimikrobinėmis, priešgrybelinėmis savybėmis.

7. Suloje gausu organizmui gyvybiškai svarbių medžiagų – geležies, vario, kalio, kalcio.

8. Suloje yra cinko, kuris skatina ląstelių dauginimąsi, todėl yra būtinas žaizdų gijimui, ir fosforo, kuris svarbus energijos apykaitai, taip pat reikalingas formuojantis kaulams ir dantims.

9. Beržų sulą gali gerti kiekvienas žmogus, kadangi ji nesukelia jokių alerginių reakcijų.

10. Kuo praėjusi žiema buvo šaltesnė, tuo sula bus saldesnė. Sula pradeda tekėti vidutinei paros temperatūrai pakilus iki 4–6 °C ir teka porą savaičių. Sveiko beržo kamiene pragręžiama nedidelė, medžiui žalos nedaranti skylutė, iš kurios latakėliu išteka sula. Iš vieno beržo, jam visiškai nepakenkiant, sezono metu ištekinama net iki 100 litrų sulos!

Specialisto Artūro Sujetos komentaras:

Sula yra natūralus gamtos padovanotas produktas. Joje yra nemažai gliukozės, kuri yra puikiai įsisavinama organizmo. Tai puikus gėrimas po treniruotės arba treniruotės metu jei sportuojama 70–90 ir daugiau minučių kardio krūviu. Sula gali padėti organizmui pagerinti energinius resursus, atstatyti gliukogeno lygį kepenyse ir raumenyse. Gliukozės turintis gėrimas yra puikus pasirinkimas kiekvienam ištvermės sportininkui ar mėgėjui. Beje,šis gėrimas turi vitaminų C, PP, mikroelementų, amino rūgščių, fruktozės. Fruktozė ir gliukozė veikia sinerginiu principu – greičiau atstato jėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius