Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Geros nuotaikos receptas. Kaip atsikratyti kasdieninių rūpesčių?

Monotoniškos dienos, kasdienybė, problemos ir stresas. Tai lydi mus kasdien. Kaip taisyklė, visi vengiame nemalonių situacijų, vietoj to, kad kovoti su problemomis.
Geros nuotaikos receptai
Geros nuotaikos receptai / Flickr.com
Temos: 1 Nuotaika

Dėl nesėkmės baimės mes dažnai nežengiame pirmų žingsnių, ir taip pasiliekame komforto zonoje. Tačiau ar kažkas naujo įvyksta mūsų gyvenime? Tokiu būdu mes praleidžiame daugybę galimybių ir mažiname savo vertę. 

Baimę reikia materializuoti, o ne bėgti nuo jos. Negatyvas mus lydi kiekviename žingsnyje: kažkas elgiasi nemandagiai, kažkas erzina savo manieromis, uždavinėja kvailus klausimus. O galbūt bėda yra mūsų blogoje nuotaikoje? Verta susimąstyti. Juk patys kartais užduodate kvailus klausimus ir elgiatės kaip prielipa.

Tinginystė – dar viena globali problema, su kuria susiduria beveiki kiekvienas žmogus. Tingisi remontuoti namus, ruošti maistą, sukurti projektą ar parašyti straipsnį. Kaip gi kovoti su tinginyste? Mums atrodo, kad gyvenimas tęsiasi ilgai, tačiau taip nėra. Jis greitai pralekia ir gyvenimo pabaigoje suvoksite, kad dar ne viską padarėte, ką norėjote. Nes tingėjote.

Dauguma problemų kyla dėl blogos nuotaikos. Yra gausybė patarimų, kaip įveikti tingulį ar susigrąžinti gerą nuotaiką. Ir čia pateiksime keletą iš jų. Skirkite sau nors vieną dieną ir viskas pasikeis.

Apsirenkite patogius ir jums mielus drabužius, nesvarbu, tebūnie tai ir vakarinė suknelė. Kas gi jums trukdo apsivilkti ir visą dieną vaikščioti po namus su ja? Jums mielesnė pižama su šuniukais? Apsirenkite ir palinksminkite šuniukus. Jums patinka ryškios pirštuotos kojinės ir taip jums pakelia nuotaiką? Apsimaukite prie vakarinės suknelės – pasijusite tikrai geriau. Šiandien apsivilkę bet kokiu drabužiu jausitės kaip karaliai.

Muzika visuomet pakelia nuotaiką, tik svarbiausiai – pasirinkti tinkamą. Įsijunkite mėgstamiausią grojaraštį ir šokite, kaip tik jums patinka. Raskite dainų, kurios jums kelia gražius prisiminimus ir net nepastebėsite, kaip šypsena atsiras ant jūsų veido.

Palepinkite save kuo nors skaniu. Juk niekas nepakels taip nuotaikos, kaip kažkas skanaus. Pamirškite dietą nors vienai dienai. Leiskite sau viską, ko tik norite. Ir svarbiausiai – nepamirškite mėgautis.

Surenkite SPA dieną. Prisipilkite pilną vonią vandens, įlašinkite porą lašų eterinio aliejaus, įberkite jūros druskos ar paskęskite putose. Atsipalaiduokite, prieš tai išsitepę tonizuojančia kauke.

Išeikite pasivaikščioti – tikrai atrasite savo mieste ar miestelyje kampą, kurio dar neaplankėte. Geriausiai, jei išvažiuotumėte už miesto, kuo toliau nuo šurmulio. O gal atvirkščiai – gyvenate kaime ir dievinate parduotuves? Pakeiskite aplinką: nueikite į kino teatrą, aplankykite parodą ir pamirškite apie savo kasdieninius rūpesčius.

Reguliariai skirkite bent vieną dieną pilnaverčiam poilsiui, mokėkite atsipalaiduoti ir tik taip pasipildysite nauja energija. Juk kai savyje laikote negatyvius jausmus, jie neigiamai veikia sveikatą. Saugokite save ir neleiskite jokiems stresams bei rūpesčiams sugadinti jūsų gyvenimo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje