Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į naują sezoną Svencelė atskrodžia ant pokyčių bangos

Vėjo ir vandens garbintojų meka jau tapusi Kuršių marių skalaujama Svencelė gegužės 3 d. atidarys jėgos aitvarų ir „wake” sezoną. Naują ekstremalaus sporto parko gyvenimo puslapį skleidžia nauji šeimininkai, gerinantys ne tik vietinę infrastruktūrą, bet ir požiūrį į šį ekstremalų sportą.
Sezono atidarymas įvyks gegužės 3 d. (šeštadienį), nuo 12 val. Organizatorių nuotr.
Sezono atidarymas įvyks gegužės 3 d. (šeštadienį), nuo 12 val. Organizatorių nuotr.

Svencelė – šventa vieta vėjo sportui

Vis labiau artėja laikas, kai asfaltą po kojomis pakeis smėlis, kurio iš savo plaukų visą vasarą neiškratantys vėjo sporto entuziastai jau nuo žiemos balnoja savo lentas bei sapnuoja apie vėjo, vandens ir adrenalino kokteilius.

Bene populiariausiu tašku Lietuvoje jėgos aitvarų ir „wake” sportininkų tarpe tapo nuo uostamiesčio į pietvakarius 30 kilometrų nutolusios Svencelės krantas prie Kuršių marių, kur prieš porą metų įkurta sportinė bazė. Meka šią vietą vadinti tikrai nėra per skambu, nes protėviai klūpėdavo ir amžinąją ugnį kūrendavo ant čionais buvusio alkakalnio – Šventakalnio, apipinto legendomis apie milžinus.

Ir šiais laikais čia ant kelių puola, tik ne stabus, o dėl specifinių sąlygų pučiantį vėją garbindami ir vardan pramogos kinkydami. Dėl negyvųjų Kuršių nerijos kopų susidaręs vėjo koridorius ir seklios marios Svencelę padarė vieną geriausių vietų „wake” ir „kite” sporto mėgėjams. Nes paprastai kai kitur nepučia, Svencelėje visada pučia vietinis milžinas.

Senoje vietoje – naujos jėgos

Svencelės ekstremalaus sporto parkas veikia jau nebe pirmą sezoną, tačiau šiemet čia sukasi nauji šeimininkai – Arūnas su visa savo šeima. Jau kone dešimtmetį „kaituojantis” ir šešerius metus Brazilijos mieste Taiba turintis vėjo aitvarų mėgėjams skirtą viešbutį vyras tikisi į verslą įtraukti ir savo 11-22 metų vaikus, kurie nesibodėtų į šį sportą pasinerti visa galva.„Norime, kad šiais metais mūsų svečiai Svencelėje jaustųsi kaip namie, - pasakojo Arūnas P., - Čia planuoja dirbti visa šeima, tad aptarnavimo reikalai ir rūpečiai bus sprendžiami ne kaip viešbutyje, o kaip šeimoje: išklausysime, ko žmonės pageidauja, gaminsime maistą, kurio visiems norisi ir t.t. Tikimės, jog čia besilankantys taps viena didele šeima.”

Naujus vėjus atgenantys šeimininkai žada daugiau dėmesio skirti pačiam sportui ir tikram poilsiui, sukuriant tinkamesnę erdvę visai šeimai. Pokyčiai laukia pradedant požiūrio į vėjo kaubojus keitimu bei bendros infrastruktūros gerinimu ir baigiant trankių bei alkoholiu atsiduodančių tradicijų dezinfekcija.

Pačiame sportiniame parke planuojama įrengti tokio tipo vietose visame pasaulyje įprastą įrangos saugyklą. Taip pat laukiama, kol iš kitos Atlanto pusės parlėks specialus kateris „Mastercraft“, skirtas būtent „wake“ sporto mėgėjams.

Atvykusieji su savo kemperiais pagaliau turės galimybę pasinaudoti savitarnos virtuvėle bei skalbimo mašina. O norintiems po sporto ramiai pagaudyti bangas mintyse ir atsipūsti gryname ore nuo vėjų koštuvės nebereiks slėptis konteineriuose - didinama lauko terasa, kurioje vėliau bus sumontuotos ir užuovėjos.

Sezono atidarymas įvyks gegužės 3 d. (šeštadienį), nuo 12 val. Atidarymo programoje numatoma Svencelės mokyklos geriausiųjų parodomieji „wake” plaukimai, galimybė pabendrauti su instruktoriais ir įrangos konsultantais, jėgos aitvarų „Fun Race” varžybos ir gyvos muzikos koncertas.

Daugiau informacijos: http://www.kitespot.lthttp://www.facebook.com/Svencele

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius